Liselilerden Mevlid-i Nebi etkinliği

Diyarbakır TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesinde, Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesi okul aile birliği tarafından Mevlid-i Nebi programı gerçekleştirildi.
Düzenlenen etkinlik okul öğrencilerinden Şuayb Akgönül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Çok sayıda öğrenci ve velinin katıldığı etkinlik Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti.
Özlem ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından okul öğrencilerinden Hüseyin Düken’in Peygamber Efendimize atfedilen şiiri okumasıyla duygusal anlar yaşandı.
Günün anlam ve önemine binaen konuşan Eğitimci Mehmet Diril, Peygamberimizin hayatından kesitlerle katılımcılara nebevi çizgiden bahsetti.
Diril, “Bu dünyada ki tüm insanlar huzuru ve mutluluğu aramaktadır. İnsanlık için mutluluk ve huzurun kılavuzu Resulullah Aleyhiselatu Vesselam'dadır. Eğer biz aile ortamında, sınıfta, mahallede, çarşı ya da işyerinde mutlu ve huzurlu bir hayat istiyorsak Resulullah Aleyhiselatu Vesselam'ın örnek yaşantısını iyice okuyup anlamalı ve yaşamalıyız. Çünkü onların hayatı biz insanlar için bir modeldir. Zaten Allah-u Teala’nın insanlığa peygamber göndermesinin sebebi de budur.” şeklinde konuştu.
Etkinlik seslendirilen ilahiler ve yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da, TOKİ şantiye alanında rahatsızlanan işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzeybatı kesimlerinde parçalı bulutlu havanın hâkim olacağını, Marmara, Ege'nin kuzey kıyıları ve Batı Karadeniz'in batısında sağanak yağış görüleceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen “Kur’an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali” Sakarya’da gerçekleştirildi.