Malatya Valisi Baruş, depremde ağır hasar gören 6 binanın yıkılacağını açıkladı
Vali Aydın Baruş, şu ana kadar yapılan tespitlerde daha önceki depremlerde de hasar gören 6 binanın yıkılacak duruma geldiği tespit edildiğini söyledi.
Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge'de dün meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Taşmış Mahallesi'ne bağlı mezralarda incelemelerde bulundu.
İncelemenin ardından açıklamada bulunan Vali Baruş, ziyaret ettikleri bir evin çatısında çökme olduğunu hem ev hem ahır olarak kullanılan konutun depremden etkilendiğini söyledi. Vatandaşların burada kalmasının sakıncalı olduğunu belirten Baruş, "Daha önceki depremde de ağır hasarlı olarak rapor verilmiş. Dolayısıyla vatandaşımızın geçici barınma amacıyla çadırı kuruldu. Hak sahipliği işlemini de süratle tamamlayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kırsal konutlardan hak sahibi olur" dedi.
Vali Baruş, ilçede Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının sürdüğünü aktararak şöyle devam etti:
"Şu ana kadar yapılan tespitlerde daha önceki depremlerde 6 ağır hasarlı olan binanın yıkılacak duruma geldiği tespit edildi. Artık o binalarda vatandaşlarımızın barınmasında sakınca var. Kendilerine jandarma ekiplerimiz çadırlarını kuruyor, bu geceyi geçici barınma çadırlarında geçirecekler. Yine yapılan tespitlerde daha önce az hasarlı olup hasar durumu artan binaları da tespit ettikten sonra bu vatandaşlarımız da hak sahipliği işlemine tabi tutulacak. Amacımız kış gelmeden vatandaşlarımızı en azından barınabileceği mekana kavuşturmak. Şu anda TOKİ'nin kırsalda, ilçelerde, şehir merkezinde çalışmaları devam ediyor. Buradan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum."
Baruş, "Şu ana kadar 3,1'e ulaşan 11-12 civarında artçı sarsıntı meydana geldi. Bu nedenle ağır hasar görmüş binalara vatandaşlarımızın girmemesi için gerekli uyarıları yapıyoruz. Lütfen vatandaşlarımız ağır hasarlı binalara girmesin. Bizler kendilerine geçici barınma amacıyla çadır, hayvanlar için de hayvan çadırı sağlıyoruz. Kaymakamlığımızdan ekipler gelip bu çadırları kuruyor. Tekrar geçmiş olsun. Allah acı göstermesin. Bu depremde de çok şükür can kaybı ve yaralanma yaşamadık. Sadece daha önceki depremlerde hasar gören binalardaki bazı hasarların arttığına şahit olduk. Tekrar geçmiş olsun diliyorum" dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Abyei'deki BM Geçici Güvenlik Gücü'nün (UNISFA) Sudan'ın Kadugli kentindeki lojistik merkezine yönelik saldırıyı kınadı. Saldırıda 6 Bangladeşli barış gücü askeri hayatını kaybetmiş, 8 asker yaralanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda "Terörsüz Türkiye" süreci, Suriye sahasındaki gelişmeler, 2026 asgari ücreti ve "yasa dışı" bahisle mücadele başlıkları kapsamlı şekilde ele alınacak.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.