PKK-YPG’nin havan saldırısında yaralanan vatandaş hayatını kaybetti

"Barış Pınarı Harekâtı"nın 2’nci günü, PKK-YPG’nin Akçakale ilçesine attığı mühimmat sonucu ağır yaralanan Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Halil Yoğurt hayatını kaybetti.
"Barış Pınarı Harekâtı"nın 2’inci gününde, Suriye tarafından Akçakale ilçesine atılan mühimmat sonucu ağır yaralanan Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Halil Yoğurt (60) tedavi gördüğü hastanede 39 gün sonra hayatını kaybetti.
Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik gerçekleştirilen "Barış Pınarı Harekâtı"nın, 2’nci gününde, PKK-YPG’nin kontrolündeki Tel Abyad’dan, Akçakale ilçesine atılan mühimmat sonucu ağır yaralanan Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Halil Yoğurt (60), çevredekiler tarafından itfaiye aracı ile Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
Akçakale’deki tedavisinin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yoğurt, tedavi gördüğü hastanede 39 gün sonra hayatını kaybetti.
Yoğurt’un ikindi namazına müteakip Akçakale ilçesi İbn-i Sina Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlığa defnedildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2025 ‘Aile Yılı’ kapsamında, yapay zeka destekli yeni sistemi kullanacak.
Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, "Anayasa ve devlet bağlamında biz, öncelikle milletin manevi ve maddi imkânlarıyla bağlı bir eğitim sistemi kurgulamak zorundayız." dedi.
HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayının sonuç bildirisinde, "Anayasanın başlangıç kısmı, manifesto niteliğinde yeniden kaleme alınmalıdır", "Yeni anayasa, herkesin kendisini eşit hissettiği ve ait hissedebileceği kapsayıcı bir vatandaşlık anlayışı üzerine inşa edilmelidir", "Hak ve adalet merkezli bir anlayışla hazırlanmalı", "Tüm siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmalı" ifadeleri yer aldı.