Şanlıurfa'da kırtasiye satışları düşerken kitap satışları yükseldi

Şanlıurfa'da bulunan kitapevlerinde, Coronavirus (Covid-19) salgının ardından kırtasiye satışlarında azalma yaşanırken, kitap satışlarında ise artışlar göze çarpıyor.
Coronavirus tedbirleri kapsamında günlerini evde geçiren vatandaşlar, zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor.
Kitap okumaya rağbetin artmasından dolayı kitapevlerinde de kitap satışları ve LGS'ye hazırlık kitaplarına ilgi arttı. Okulların tatil olmasından dolayı ise kırtasiye satışlarında büyük düşüş yaşanıyor.
Coronavirus salgının ardından Şanlıurfa'daki kitapevi işletenler ve kitapseverler İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu.
"Kendimi geliştirme adına her akşam özellikle kitap okumaya devam ediyorum"
Evde kitap okuyarak kendini geliştirdiğini ifade eden Ahmet Sözen, "Mesai saatleri dışında evde vakit geçiriyorum. Bu vakit süresince de kitap okumaya özen gösteriyorum. Bizi bilgilendirme, geliştirme amaçlı büyük bir fırsat oluştu. Bu yüzden çeşitli kitaplar araştırarak, kendimi geliştirme adına her akşam özellikle kitap okumaya devam ediyorum. Ben roman tarzı kitaplar seviyorum. Biraz daha siyasi tarzda araştırma kitapları okuyorum. Hem günümüzdeki yaşanan olayları araştırıyorum hem de geçmişte yazılan romanları severek okumaya devam ediyorum." ifadelerini kullandı.
"Liseye hazırlanan öğrenciler için LGS kitapları çok satılıyor"
Bahçelievler Mahallesinde kitapevi işleten Eyüp Baydilli, kitap satışlarının artığını belirterek, "Devletin 'Evde kal' çağrısıyla birlikte ne gibi etkinlikler yapabiliriz telaşına düştüler. Bundan dolayı kendilerini okumaya verdiler. Kur'an-ı Kerim, kültürel ve dini kitaplar okumaya başladılar. Bu da kitap satışlarına yansıdı. Ebeveynlerin çocuklarını sınava hazırlama konusunda ve kendilerini geliştirmek amacıyla kitaplar aldılar. Liseye hazırlanan öğrenciler için LGS kitapları çok satılıyor. Öğrenciler evde kalıyorlar, boş vakitleri çok, bunun için sınava hazırlanıyorlar. Büyükler de kendilerini geliştirmek amacıyla kültürel ve diğer kitaplar alıyorlar." şeklinde konuştu.
"Kırtasiye satışlarımız azaldı"
Bahçelievler Mahallesinde kitapevi işleten Mustafa Yıldırım ise kırtasiye satışlarının azaldığını ama kitap satışlarının arttığını belirterek, "İşin içinde olduğumuz için görüyoruz ki genelde kitap satışımız oluyor ve genel olarak insanların zamanlarını kitap okuyarak değerlendirdiklerini düşünüyoruz. Kırtasiye satışlarımızda biraz düşme oldu. Şimdilerde satışlarımız, kitap yoğunluklu olduğu için bir nebze açığımızı kapatıyor diyebiliriz. Şu anda her çeşit kitap gidiyor. Bulunduğumuz bölge itibariyle, halkımızın çoğu dindar olduğu için genelde dini kitaplar, İslami romanlar şeklinde gidiyor. Evde kalma süreci bir krizdir, krizi fırsata çevirsinler ve kendilerini olabildiğince geliştirsinler. Virüsten, dışarıdan uzak dursunlar. Onun için kitap okumalarını tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına ilişkin, "Filistinli kardeşlerimizin istikbali için bu süreci sabırla, basiretle, dirayetle ve suhuletle yönetmeye gayret edeceğiz." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele kapsamında 631 noktada, 1 milyondan fazla hanede ilaçlama gerçekleştirdiklerini bildirdi.
Gazze'deki soykırıma, katliama duyarsız kalmayan Müslüman halk, ateşkes sürecinin yaşandığı bugünlerde Gazze'nin, Gazzelilerin ayağa kalkabilmesi için örnek yardım kampanyaları düzenliyor.
Peygamber Sevdalıları Malatya Derneği tarafından, Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından 11 yıl önce katledilen Şehit Yasin Börü ve dava arkadaşları için anma programı düzenlendi.