Siirt’te kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başladı

Siirt’te 6 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm Projesini yerinde incelemek amacıyla Siirt’e gelen Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Mehmet Bedestenci, çalışmalarına başladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Kentsel dönüşüm daire başkanı Mehmet Bedestenci ve ekibi Siirt’te gelerek Ulu Cami etrafında yapılması planlanan kentsel dönüşümle ilgili saha çalışması yapıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Raci Bülbül ve beraberindeki heyet, Tınaztepe, İnönü, Batı, Karakol, Sakarya ve Ülkü Mahallesi’ni gezdi.
AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u makamında ziyaret ederek projeyle ilgili istişarede bulunduğunu Twitter hesabından paylaştı.
Ören, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’i ziyaret ederek Kentsel dönüşüm projesinin son durumunu, TOKİ projelerini ve diğer taleplerimizi istişare ettik. Yakın zamanda Siirt’te gelme sözünü aldığımız Bakanımıza ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Milli Savunma Bakanlığı, 2022'de girdiği çatışma sonucu hayatını kaybeden bir askerin naaşını arama faaliyetleri kapsamında 19 askerin bir mağarada metan gazından etkilendiğini, 5'inin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.
İletişim Başkanlığı, yılbaşından itibaren çıkan yangınların yüzde 25’inin sadece son 10 günde meydana geldiğine dikkat çekti.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ""Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın." dedi.
Batman'da akraba iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.