Siirt'te vaka sayısı artan bir köy karantinaya alındı
Siirt Valiliği, merkeze bağlı Yağmurtepe köyünde Covid-19 salgını nedeniyle pozitif vaka ve temas sayısı artan köyün karantinaya alındığını bildirdi.
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 09.07.2020 tarihinde saat 16.00’da Vali Osman Hacıbektaşoğlu Başkanlığında toplandı.
Valilikten yapılan açıklamada, Coronavirüs (Covid-19) salgınından tüm vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Siirt Merkeze bağlı Yağmurtepe köyünde pozitif vakalar ve temaslı olan vatandaşların olması nedeni ile 9 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 14 günlük karantina uygulanmasına geçilmiştir.” denildi
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararlar şöyle:
İnsan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durumun Köy Muhtarı ve köy halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ekiplerince kontrol altında tutulmasına,
Köyde sadece vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacak olan işletmelerin(fırın, su ve tüp gaz) açık tutulmasına,
Belirtilen sınırlamalara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ÜNİDES Programı destekleriyle ve 4 öğrenci topluluğunca düzenlenen “Filistin’in Direnişi ve Dirilişi Akademik Çalıştay ve Toplumsal Farkındalık Programı”nda Filistin meselesi çok boyutlu yönleriyle ele alındı.
Ocak 2025, Gazze'deki soykırım, bölgesel gerilimler, Türkiye'den iç ve dış politika açılımları ile dünyanın farklı noktalarında yaşanan trajedilerle dolu bir ay olarak kayıtlara geçti.
Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Sezar Yasası kapsamında Suriye’ye uyguladığı yaptırımları kaldırma kararını memnuniyetle karşıladı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir hayırsever tarafından yapımı tamamlanan ancak teslim edilmediği öne sürülen cami, madde kullanım alanı hâline geldi. Mahalle sakinleri, caminin bir an önce faaliyete girmesini istiyor.