Suriyeli kadınlara sertifika verildi
Diyarbakır'da "Suriyeli Kadınlar Türkçe Öğreniyor" kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.
Diyarbakır Valiliğine bağlı Aile Destek Merkezi tarafından verilen "Suriyeli Kadınlar Türkçe Öğreniyor" kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifika verildi.
Merkez Bağlar ilçesindeki Fatih Aile Destek Merkezinde gerçekleşen sertifika dağıtım töreninde, kursu başarıyla tamamlayan Suriyeli kadınlara sertifika takdim edildi.
Törene katılarak katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Öncelikle bizlerin misafiri olarak ülkemizde ve Diyarbakır'ımızda bizlerle birlikte yaşayan kardeşlerimiz Suriyeli hanımefendilerin Türkçe okuma-yazma kursunu başarıyla tamamladıklarını görmekten ve onların bu başarısının karşılığında sertifikalarını vermekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtiyor, onları özellikle kutlamak istiyorum." dedi.
Müslümanların, birbirlerinin dertlerini paylaşmak zorunda olduklarını dile getiren Güzeloğlu, "Bizler Suriye'de yaşanan savaş ve büyük acılar sonrasında oradaki yaşanan acıları dindirmek için sığınılacak ve acıları dindirecek bir ev sahipliği yaptık. Bu yüzden Suriyeli kardeşlerimize, geldiğinden bu yana sıcak bir ev sahipliği yapan Diyarbakırlı hemşerilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Bizler biliyoruz ki acılar ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, dertler paylaşıldıkça eksilir. İnsan olmanın ve inanan bir Müslüman olmanın gereği olarak bize düşen de budur. Bir Müslüman, Müslüman kardeşinin acısına, eksiğine, derdine ortak olmak zorundadır ve onun derdini azaltmak için elinden geldiği kadar da katkı sunmak sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı.
Program, sertifikaların dağıtımı ve kursiyerlerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sonra erdi. (Ramazan Zeren - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kadim Aşiretler Federasyonu Iğdır İl Başkanı Ferhat Armağan, yaptığı açıklamada; kumar, piyango ve yılbaşı kutlamalarının toplumsal yapıyı zedelediğini belirterek, Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine dönmesi ve yerli bir anayasa hazırlanması çağrısında bulundu.
Temmuz ayı, Türkiye için içte ve dışta tarihi gelişmelere sahne oldu. PKK'nın ilk grup silah bırakması, 40 yıla yakın süren örgütle mücadelede dönüm noktası olurken, ülke aynı zamanda son yılların en şiddetli orman yangınlarıyla mücadele etti, 10 kişi hayatını kaybetti. İşgalci siyonistlerin Suriye'ye saldırıları ve Dürziler üzerinden kurduğu planlar da dikkat çekerken Ebu Ubeyde'nin ümmete yönelik sitemi düşündürdü.
Yılbaşı kutlamaları ve Batı kültürüne ait uygulamaların Müslümanlar açısından doğru olmadığını belirten Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Hazreti Peygamber'in hadisleriyle Müslümanları örf ve adetler konusunda uyardı.
Malatya'da Regaib Kandili dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Battalgazi Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan, bu mübarek gecenin insanı Allah'ın rızasına uygun bir hayat yaşamaya davet ettiğini vurguladı.