Tel Abyad'daki Arap aşiretlerden "kardeşlik" vurgusu

Kontrol altına alınan Tel Abyad’daki Arap aşiret liderleri, harekatı desteklediklerini belirterek eskiden olduğu gibi Kürt halkıyla kardeşçe yaşamaya devam edeceklerini vurguladılar.
Türkiye'nin başlattığı harekat sonrası Suriye Milli Ordusuyla birlikte kontrol altına alınan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Tel Abyad'da ikamet eden Arap aşiret liderleri, memleketlerinin PKK/PYD'den alınmasını sevincini yaşadıklarını belirttiler.
Akçakale'ye gelerek basın açıklamasında bulunan Arap aşiret liderleri, kardeşlik mesajı verdi.
"Kürtler, Suriye’nin bir parçası ve kardeşlerimizdirler"
Arap aşiret liderleri adına konuşan Rami Dos, "PYD, bulunduğumuz bu toprakları DAİŞ’ten almıştı. PYD ve PKK Suriye’nin birliğini tehdit ediyor. Şu anda burada bulunan Arap aşiretleri, PYD’nin baskısından dolayı Türkiye’ye karşıymış gibi görünse de aslında böyle değildir. Biz bundan sonra Fırat’ın doğusunda Türk Ordusu ve Suriye Milli Ordusuyla birlikte hareket edeceğiz. Burası PYD ve YPG’den temizlenirse güvenli bölge olacaktır. Burası temizlenirse tekrar istikrar kazanacak ve bu topraklardan hicret edenler tekrar güvenli bir şekilde geri dönecekler. Daha sonra tekrar burada beraber eskisi gibi birlikte yaşayacağız. Burada yaşayan Kürtler, Suriye’nin bir parçası ve kardeşlerimizdirler. Biz onlarla iftihar ediyoruz. Biz buradaki aşiret ve kabileler ile beraber oturup kalkıyoruz, aynı zaman da beraber yiyip içiyoruz. Bu kararı tüm aşiret ve kabilelerle beraber aldık. Herkese teşekkür ediyoruz." dedi (Ramazan Şefkatlı, İbrahim Yılmaz- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvan pazarlarının geçici olarak kapatılmasının, "yapay et üretiminin önünü açmak” amacı taşıdığı ve şap hastalığının bu doğrultuda "bahane edildiği" iddialarını yalanladı.
Birleşmiş Milletler nüfus tahminlerine göre 2024 yılında en fazla nüfusa sahip ülke, 1 milyar 450 milyon 935 bin 791 kişi ile Hindistan olurken, Türkiye, 85 milyon 664 bin 944 kişi nüfusu ile nüfus büyüklüğüne göre 194 ülke arasında 18. sırada yer aldı.
Rüşvet soruşturmasında tutuklanan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, görevinden uzaklaştırıldı.