Türkiye ile Bulgaristan arasında yeni gümrük kapısı için mutabakat
Türkiye ile Bulgaristan arasında Kapıkule ve Kapitan Andreevo gümrük kapılarının kuzeyinde açılması planlanan yeni gümrük kapısına ilişkin toplantı gerçekleştirildi.
Türkiye ile Bulgaristan arasında açılması planlanan yeni gümrük kapısına ilişkin 10 Eylül'de Kapıkule'de toplantı yapıldı.
Ticaret Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, toplantıya Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak başkanlığındaki Türkiye heyeti ile Bulgaristan İçişleri Bakanı Ivan Demerdzhiev başkanlığındaki heyetin katıldığı, Bulgaristan Ulusal Gümrükler Ajansı Başkanı Nikolay Shushkov'un da toplantıda yer aldığı belirtildi.
Toplantıda, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerinin olumlu seyrinden duyulan memnuniyet ifade edildi. Kapıkule/Kapitan Andreevo-Kuzey Gümrük Kapısı Projesi'nin hayata geçirilmesi için gerekli hukuki ve teknik çalışmaların koordineli yürütülmesi konusunda mutabakata varıldı.
Türkiye ve Bulgaristan'ın Kalkınma Yolu ve Orta Koridor üzerindeki stratejik konumlarına dikkat çekilen toplantıda, yeni gümrük kapısının bölgesel bağlantısallığı güçlendireceği vurgulandı.
Toplantının ardından Uçarmak, Demerdzhiev ve Shushkov, beraberlerindeki heyetlerle yeni gümrük kapısının inşa edileceği sahada incelemelerde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir’in Konak ilçesine bağlı Hatay semtinde bir bankada güvenlik görevlisinin silahını alarak 5 çalışanı rehin aldığı belirtilen şüphelinin emniyetteki ilk ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli, olayın soygun amacı taşımadığını öne sürdü.
Kocaeli merkezli 8 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda, kendilerini borsa yatırım firmalarının yöneticileri olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 21 şüpheliden 17’si gözaltına alındı. Şüphelilerden 8’i tutuklandı.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen "Mardin Aşiretler İstişare Meclisi Çalıştayı" hakkında değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Mardin İl Başkanı Bülent Tekin, bu tür çalıştayların bölge adına büyük önem taşıdığını belirterek, belirli aralıklarla yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde, seyir halindeki motosikletin polis aracına arkadan çarpması sonucu maddi hasarlı kaza meydana geldi.