"Uluslararası hukuku hiçe sayan saldırıyı lanetliyorum"

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, siyonistlerin uluslararası hukuku ve insani değerleri ayaklar altına aldığını söyledi.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, siyonistlerin Anadolu Ajansı’nın Filistin Ofisi’ne düzenlediği saldırıyı lanetlediğini açıklayan bir mesaj yayımladı.
“israilin uluslararası hukuku ve insani değerleri hiçe sayan saldırısını lanetliyorum” diyen Durmuş, Anadolu Ajansı’nın, dünyadaki tüm mazlumların sesi olduğunu söyledi.
Durmuş mesajında şunları kaydetti:
“Anadolu Ajansı, ülkemizin adeta dünyaya açılan kapısıdır. Anadolu Ajansı, tüm dünyada mazlumların sesi olduğu gibi israilin mazlum Filistinlilere yaptığı katliamları dünyaya duyurması açısından önemlidir. Bunu hazzedemeyen israilin, Anadolu Ajansı’nın Gazze ofisine yönelik gerçekleştirdiği uluslararası hukuku ve insani değerleri ayaklar altına alan ve bu değerleri hiçe sayan saldırısını şiddetle kınıyorum. Bu saldırıların Anadolu Ajansı'nı yıldırmayacağına inanıyor; Filistin halkının ve tüm dünya mazlumlarının sesini dünyaya duyurmak için canla başla çalışan Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2025 ‘Aile Yılı’ kapsamında, yapay zeka destekli yeni sistemi kullanacak.
Doç. Dr. Halil İbrahim Çelik, HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayında yaptığı konuşmada, "Anayasa ve devlet bağlamında biz, öncelikle milletin manevi ve maddi imkânlarıyla bağlı bir eğitim sistemi kurgulamak zorundayız." dedi.
HÜDA PAR'ın anayasa çalıştayının sonuç bildirisinde, "Anayasanın başlangıç kısmı, manifesto niteliğinde yeniden kaleme alınmalıdır", "Yeni anayasa, herkesin kendisini eşit hissettiği ve ait hissedebileceği kapsayıcı bir vatandaşlık anlayışı üzerine inşa edilmelidir", "Hak ve adalet merkezli bir anlayışla hazırlanmalı", "Tüm siyasi parti temsilcilerinin yer aldığı bir Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurulmalı" ifadeleri yer aldı.