Uyuşturucu ve gasptan 4 şüpheliye tutuklama
Gaziantep’te uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda ve aynı gün 2 kişiyi bıçakla gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.
Gaziantep’te uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyon ile aynı gün 2 kişiyi bıçakla gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Şahinbey ilçesinde uyuşturucu satıcılarına ve aynı gün 2 kişiyi bıçakladıktan sonra cep telefonunu gasp eden şüphelilerin düzenlenen operasyon ile yakalandığı belirtildi.
Geçtiğimiz hafta pazartesi günü Şahinbey ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde yolda yürüyen Ö.F. isimli kişi, yanına motosikletle gelen 2 kişi tarafından dövüldü. Ö.F.'yi göğsünden bıçaklayıp, cep telefonunu ve cüzdanını gasp eden şüpheliler, bu olaydan kısa süre sonra 60. Yıl Mahallesi'nde F.S. isimli kadının çantasını gasp etmek istedi. Gaspçılar tarafından yerde sürüklenen ve daha sonra bıçaklanan F.S'nin çantasını alıp kaçtı.
Her iki olayla ilgili çalışma başlatan polis, görgü tanıkları ve güvenlik kamerası görüntülerinden gasp olayının şüphelilerinin aynı kişiler olduğunu saptadı. Olayda kullanılan motosikletin plakasına ulaşan polisler, A.T. ve S.Ş. isimli şüphelileri evine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyede sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, Şahinbey ilçesi Yavuzlar Mahallesi’nde bulunan H.A. isimli kişiye ait işyerine düzenlenen operasyonda, gizli bölmelere saklı vaziyette uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi, 2,5 gram metamfetamin, 18 uyuşturucu hap, bir tabanca, 5 tabanca mermisi, bir adet uzun namlulu silah ve bu silaha ait 15 mermi ele geçirildi.
İş yerinde bulunan Y.G. isimli şüphelinin yapılan üst aramasında ise uyuşturucu madde satışından elde edildiği değerlendirilen bir miktar para ele geçirildi.
Ayrıca kimliği yanında bulunmayan Y.G’nin yapılan parmak izi kimlik tespitinde şahsın "uyuşturucu ticareti ile çocuk kaçırma" suçundan arandığı da tespit edildi.
Operasyonda, uyuşturucu imalatı ve satışı yaptığı iddiasıyla H.A. ve Y.G. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Abyei'deki BM Geçici Güvenlik Gücü'nün (UNISFA) Sudan'ın Kadugli kentindeki lojistik merkezine yönelik saldırıyı kınadı. Saldırıda 6 Bangladeşli barış gücü askeri hayatını kaybetmiş, 8 asker yaralanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda "Terörsüz Türkiye" süreci, Suriye sahasındaki gelişmeler, 2026 asgari ücreti ve "yasa dışı" bahisle mücadele başlıkları kapsamlı şekilde ele alınacak.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.