Yargıtay Başkanvekilliği ‘ne 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekilleri Hukuk Genel Kurulu Başkanı Mehmet Kürtül ile Ceza Genel Kurulu Başkanı Abdulhalik Yıldız'ın yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle boşalan birinci başkanvekillikleri için seçim yapıldı.
Seçim sonucunda, Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine, 275 oyla Eyüp Yeşil getirildi. Yeşil, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.
Eyüp Yeşil kimdir?
Yeşil, Şavşat'ta 8 Nisan 1959'da doğdu. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünü bitiren Yeşil, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1985'te mezun oldu.
Yeşil sırasıyla Akşehir, Genç, Cide hâkimliği; Dinar Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyon Başkanlığı, Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanlığı, Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve İlk Derece Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.
Yargıtay üyeliğine, 24 Şubat 2011'de seçilen Eyüp Yeşil, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, 22 Aralık 2014'te Yargıtay 16. Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmişti.
Fransızca bilen Yeşil, evli ve iki çocuk babasıdır. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgal rejiminin saldırısı dolayısıyla toplanan Katar'daki zirvede, işgalci rejimin güçlü bir tepki ve yaptırımla muhatap olmadan kısa vadede durmayacağını belirterek, "Artık bazı alanlarda kendi kendine yeter seviyeye ulaşmamız şarttır. Bunların başında caydırıcı bir savunma sanayi ve kalkınma geliyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Katar'ın başkenti Doha'ya ulaştı.Ö
HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Zehra Çiftçi, 14 Eylül 1999’da üniversitelerde başörtüsüne getirilen yasağın yıl dönümünde yaptığı açıklamada, başörtüsü özgürlüğünün anayasal teminat altına alınması çağrısında bulundu.