Darmık Dağı eteğindeki köylüler İLKHA’ya konuştu

Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki Darmık Dağı eteğinde bulunan köylüler yaşadıklarını İLKHA'ya anlattılar.
TSK tarafından başlatılan Afrin operasyonu 14’üncü gününde devam ediyor. Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesi ile Kilis’in Gülbaba köyü arasında bulunan Darmık Dağında yoğun sis altında PKK mevzilerine yönelik bombardıman sürüyor.
PKK mevzilerinin aralıksız olarak bombalandığını söyleyen köylüler, köylerinin karşısında bulunan küçük Darmık dağının ele geçirildiği, büyük Darmık dağının ise gece gündüz bombalandığını aktardılar.
"Oralarda olduğu gibi burayı da dağıtmak istiyorlar"
Köy sakinlerinden Halil Çelik, “Mayın sahasını temizlemeye çalışıyorlar. Köyümüzün üst tarafında bulunan bir köyü alıp orayı arındırdılar. Orada birçok mağara var. Buralarda bulunan PKK mevzilerine ateş ediyorlar. Uçaklarla en tepelere vuruyorlar, mevzileri dağıtıyorlar. Bombardıman bir gün değil, her gün.” dedi.
Bomba seslerinin sürekli yükseldiğini belirten köy sakilerinden Rüstem Yıldırım ise olup biten her şeye millet olarak şahit olduklarını belirterek, "Biz olayın hal olmasını ve bitmesini isteyenlerdeniz. Elhamdülillah bunu istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Amerikan’ın Türkiye’yi de dağıtmak istediğini belirten Yıldırım, “Nasıl ki Irak bozulup dağıldı. Suriye dağıldı, dağılıyor. Amerika tıpkı oralarda olduğu gibi burayı da dağıtmak istiyor. Amerika'ya güvenmeselerdi, ABD'de onlara silah vermeseydi, bugün bu durumda olmazdık. Amerika 12-13 bin kilometrelik bir yerden geliyor ve burada bizi birimize düşürüyor. Bizi birbirimize kırdırıyor. O dağlardan atılan roketler evlerimize ve meydanlara isabet ediyor. Vatandaşlarımız ölüyor. Peki, yazık değil mi? Amerika'nın kendisi fiilen burada yok belki ama vekilleri burada ve o vekillerinin kim olduğunu hepimiz iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit, M. Sait Çelik, Mehmet Aslan - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM Genel Kurulu’nda söz alan HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Hazreti Peygamber'i hedef alan ‘Leman’ isimli derginin cezasız kalmaması gerektiğini belirtti.
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan, 'Doğalgaz dünyada yüzde 32 düştü, Türkiye’de yüzde 117 arttı' başlıklı haber ve paylaşımlar, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik dezenformasyon içermektedir." açıklamasını yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Yangınlar sonucunda toplam 53 hektarlık alan zarar gördü. Bu da yangın başına ortalama 2 hektardan daha az bir alanın yandığını gösteriyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kurumunu korumanın, aile değerlerini tüm yönleriyle muhafaza ederek gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın kendilerinin en temel vazifesi olduğunu vurguladı.