Darmık Dağı eteğindeki köylüler İLKHA’ya konuştu
Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki Darmık Dağı eteğinde bulunan köylüler yaşadıklarını İLKHA'ya anlattılar.
TSK tarafından başlatılan Afrin operasyonu 14’üncü gününde devam ediyor. Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesi ile Kilis’in Gülbaba köyü arasında bulunan Darmık Dağında yoğun sis altında PKK mevzilerine yönelik bombardıman sürüyor.
PKK mevzilerinin aralıksız olarak bombalandığını söyleyen köylüler, köylerinin karşısında bulunan küçük Darmık dağının ele geçirildiği, büyük Darmık dağının ise gece gündüz bombalandığını aktardılar.
"Oralarda olduğu gibi burayı da dağıtmak istiyorlar"
Köy sakinlerinden Halil Çelik, “Mayın sahasını temizlemeye çalışıyorlar. Köyümüzün üst tarafında bulunan bir köyü alıp orayı arındırdılar. Orada birçok mağara var. Buralarda bulunan PKK mevzilerine ateş ediyorlar. Uçaklarla en tepelere vuruyorlar, mevzileri dağıtıyorlar. Bombardıman bir gün değil, her gün.” dedi.
Bomba seslerinin sürekli yükseldiğini belirten köy sakilerinden Rüstem Yıldırım ise olup biten her şeye millet olarak şahit olduklarını belirterek, "Biz olayın hal olmasını ve bitmesini isteyenlerdeniz. Elhamdülillah bunu istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Amerikan’ın Türkiye’yi de dağıtmak istediğini belirten Yıldırım, “Nasıl ki Irak bozulup dağıldı. Suriye dağıldı, dağılıyor. Amerika tıpkı oralarda olduğu gibi burayı da dağıtmak istiyor. Amerika'ya güvenmeselerdi, ABD'de onlara silah vermeseydi, bugün bu durumda olmazdık. Amerika 12-13 bin kilometrelik bir yerden geliyor ve burada bizi birimize düşürüyor. Bizi birbirimize kırdırıyor. O dağlardan atılan roketler evlerimize ve meydanlara isabet ediyor. Vatandaşlarımız ölüyor. Peki, yazık değil mi? Amerika'nın kendisi fiilen burada yok belki ama vekilleri burada ve o vekillerinin kim olduğunu hepimiz iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit, M. Sait Çelik, Mehmet Aslan - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya ile doğalgaz ve nükleer sektörlerindeki enerji ortaklığının karşılıklı güven ve uzun vadeli beklentiler temelinde geliştiğini açıkladı. Bayraktar, Pakistan'la da enerji iş birliğini derinleştirdiklerini kaydetti.
Milli Savunma Bakanlığı, 4-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen görev ve faaliyetleri kapsamında 4 PKK’lının teslim olduğunu bildirdi.