Depremde vefat edenler için Mevlid-i Şerif okutuldu
Malatya'da, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle depremde vefat eden vatandaşlar için Kernek Karagözlüler Camii'nde, program düzenlendi.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde ağır tahribatın oluştuğu illerden Malatya'da, bin 264 kişi vefat etti, 6 bin 444 kişi de yaralandı. Depremde binlerce yapı ve işyerinin yanı sıra kentte bulunan 990 camiden, 468'i hasar gördü.
Malatya Valiliği, depremin 2'nci yıl dönümü nedeniyle başta Malatya'da olmak tüm deprem bölgelerinde vefat eden vatandaşlar için Kernek Karagözlüler Camii'nde, program düzenledi.
Müezzin Kayyım Serdar Uzala'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İmam Hatip Mehmet Şentürk'ün Mevlid-i Şerif'in okuması ve İmam Hatip İbrahim Furkan Varol'un seslendirdiği ilahilerle devam etti.
Program, İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun yaptığı duanın ardından sona erdi.
Programın ardından hayırseverler tarafından tatlı iktramında bulunuldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanlığı, Abyei'deki BM Geçici Güvenlik Gücü'nün (UNISFA) Sudan'ın Kadugli kentindeki lojistik merkezine yönelik saldırıyı kınadı. Saldırıda 6 Bangladeşli barış gücü askeri hayatını kaybetmiş, 8 asker yaralanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda "Terörsüz Türkiye" süreci, Suriye sahasındaki gelişmeler, 2026 asgari ücreti ve "yasa dışı" bahisle mücadele başlıkları kapsamlı şekilde ele alınacak.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.