Diyarbakır’da kapsamlı Coronavirus denetimi yapıldı
İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine Coronavirus önlemleri kapsamında genelge göndermesinin ardından Diyarbakır’da denetimler gerçekleştirildi.
Tüm illerde olduğu gibi Diyarbakır’da da gerçekleştirilen denetimlere Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu katıldı.
Merkez Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi'nde denetimlere katılan Karaloğlu, belirlenen kurallara riayet edilmesi halinde bu hastalığın engellenebileceğini söyledi.
Karaloğlu, "Biliyorsunuz Türkiye genelinde valiliklerimizin ve kaymakamlıklarımızın başkanlığında il Emniyet Müdürlükleri, jandarma komutanlıkları, ticaret odaları, esnaf odaları birliğinden temsilcilerle birlikte, sahada vatandaşı uyarma, farkındalığı arttırma noktasında çalışma yaptık. Buradan halkımıza çağrımız, virüsü engelleme bizim elimizdedir. Bizler, eğer toplumda yaşayan bireyler olarak maske, mesafe ve temizlik kuralarına uyarsak, hastalığı engellemiş oluruz." dedi.
Bu kuralara uyulmadığı sürece hastalığın artmaya devam edeceğini hatırlatan Karaloğlu, "Onun için bugün yaptığımız denetimle gördük ki, büyük çoğunlukla işyerlerimizin kurallara uyuyor. Ama daha fazla dikkat etmemiz lazım. Özelikle kalabalık mekanlar, kafeler, düğün salonları gibi yerlerde, kapalı alanlarda daha çok durmamaya ve vatandaşlarımızı kurallara uymaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.
Uyarılardan ziyade, toplumun kendisinin alacağı önlemlerle hastalığın üstesinden gelinebileceğine vurgu yapan Karaloğlu, toplum olarak hep birlikte bu hastalığı yeneceklerinin altını çizdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabetten dert yandı.