Gaziantep Valisi Gül, işçi servilerinde sosyal mesafe denetimi yaptı
Coronavirus salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında toplu taşıma araçları ve işçi servislerinde sosyal mesafeyi koruma denetimleri sürüyor.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe kuralı ve en fazla yüzde 50 doluluk oranı kuralına uyulması zorunlu hale getirildi.
Bu kapsamda Gaziantep’te toplu taşıma araçları ile işçi servislerinde sosyal mesafe kuralı denetimleri aralıksız devam ederken, denetimlere Gaziantep Valisi Davut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.
Organize Sanayi Bölgesi girişinde işçi servisleri denetlemesinde trafik polisleri servislerin doluluk oranını denetlerken, zabıta ekipleri de ateş ölçümü yaparak, hazırlanan hijyen kitlerini işçilere dağıttı.
İşçi servislerini tek tek durduran Gül ve Şahin, araçların içine girerek kontroller yaptıktan sonra sürücü ve yolculara uyarılarda bulundu.
Işçilerle sohbet eden Gül ve Şahin, araç içi sosyal mesafeye dikkat edenleri tebrik etti. Yemekhaneler ve çalışma alanlarında da bir buçuk metre bırakılması gerektiğini hatırlatan Gül, ailelerin ve yaşlıların bu hastalıktan korunması gerektiğini ve bu süreçte onlara çok iş düştüğünü söyledi.
“İşçi servislerinde önemli bir sıkıntı yok kurallara uyuluyor”
Gül, “Organize sanayi bölgesine servis taşıyan araçları kontrole geldik. Hem yüzde 50 kapasitesine uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz hem de Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ateş ölçüyor ve sağlık kiti hediye ediyor. Bu denetimde gördük ki çok önemli bir sıkıntı yok kurallara uyuluyor.” dedi.
“İşçi sağlığı çok önemli”
Koordinasyon konusunda Gül’e teşekkür eden Şahin de, “Gaziantep bir üretim, işçi şehri. Organizede üretimimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Gıdanın ve hijyenin merkeziyiz. Ama işçilerin sağlığı da bir o kadar önemli. Ateş ölçerlerle ateşlerini ölçtüğümüz işçimizin değerleri eğer ki yüksekse hemen sağlık ekiplerine haber ediyoruz. Birde hazırladığımız bir sağlık kiti var. Kendi ürettiğimiz maskeyi, eldiven, deterjan, sabun ve süt veriyoruz. İşçi sağlığı çok önemli. İşçimiz sağlıklı, huzurlu ve mutluysa bizde sağlıklı ve mutluyuz. Rabbim sağlıklı ve üretim dolu günleri nasip etsin diyorum.” diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Haziran ayı, işgalci rejimin başkent Tahran'a yönelik saldırılarıyla başlayan ve İran'ın misillemeleriyle devam eden, 12 gün süren doğrudan bir savaşa sahne oldu. Bu büyük ölçekli çatışmanın yanı sıra, Gazze'de ABD ve işgal tarafından kurulan yardım dağıtım merkezlerinde yaşanan katliamlar, ay boyunca devam eden insani felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, ‘Uyuşturucu madde temin etme’, ‘Uyuşturucu kullanımını kolaylaştırmak’ suçlarından jandarma ekiplerince gözaltına alındı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun görev süresinin 31 Aralık 2025 tarihinden geçerli olmak üzere iki ay uzatılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, son günlerde bazı okullarda ve sosyal medyada namaz ibadetiyle alay eden görüntülere tepki göstererek, bu tutumların İslam’ın kutsal değerlerine yönelik açık bir provokasyon olduğunu söyledi ve kutsal değerlere yönelik bu saygısızlıklara karşı gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.