Hükümlüler okul temizleyip tadilat yaptı

Muş’ta okulların temizlik, badana ve tadilat işlemleri, denetimli serbestlik kapsamında kamu hizmeti hükümlüleri tarafından yapıldı.
Yarıyıl tatilinden dolayı okulların boşalmasıyla denetimli serbestlik kapsamında kamu hizmeti hükümlülerinin cezalarının infazı için okulların temizlik, badana ve tadilat işlemleri yapılıyor.
Muş Merkeze bağlı Sungu beldesinde bulunan Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulunun temizlik, badana ve tadilat işlemlerini yapan kamu hükümlülerini Muş Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Kaşıkçı ziyaret etti.
Kaşıkçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, haklarında kamu cezası yaptırımı uygulanan hükümlülerin, çalıştırılarak cezalarının infaz edildiğini belirtti.
Bu kapsamda il genelinde haklarında kamu hizmeti yükümlülüğü verilen yaklaşık 50 hükümlünün cezasının infazının gerçekleştirildiğini aktaran Kaşıkçı, “Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde okullarda temizlik, boya ve tadilat işlemleri yapılıyor. Bu işlemler kamu hizmeti cezası almış hükümlülerin çalıştırılması ile devam ediyor. Öncelikle Sungu beldemizdeki okulların boya işlemleri yapılmaktadır. Daha sonra temizlik gibi işlemler de yapılacaktır. Bu çerçevede bu tür hizmetler devam edecektir. Muş’ta 50 civarında kamu cezası almış hükümlü var. Bunların cezalarının infazı açısından bu tür hizmetler yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.
Muş İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Aksu ise “Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde sömestr tatilinde yaklaşık 50’ye yakın denetim serbestliğindeki hükümlülerle bazı okullarda badana ve temizlik işlemleri yapılmaktadır. Bu çerçevede yapılan hizmetler çok önemlidir. Eğitimde fiziksel anlamda ihtiyaç duyulan hizmetlerin yapılması için verilen desteklemeler takdire şayandır.” ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya merkez Karatay ilçesinde babasıyla birlikte seyir halindeyken fenalaşan N.B., aracını petrol istasyonuna çekti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, şahsın hayatını kaybettiğini belirledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Aile Yılı” dolayısıyla ilçelerden şehir gezisi için merkeze gelen hanımlarla bir araya geldi.
Aksaray-Adana yolunda seyir halinde giden tır, sürücüsünün yola çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptığı esnada, kontrolden çıkarak refüje devrildi.
Konya’da polis ekipleri tarafından yapılan denetimde, bir kişinin cebinden yavru piton yılanı çıktı.