PKK'ye ait sığınak ve barınaklar imha edildi
Siirt'te PKK'ye yönelik yapılan "Kıran 123" operasyonunda tespit edilen çok sayıda sığınak ve barınak imha edilirken, operasyonda yüklü miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi.
Siirt'in Baykan İlçesi Tandır Dağı Kalemis bölgesinde PKK'lilere yönelik düzenlenen operasyonlarda, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilirken, PKK'ye ait tespit edilen sığınaklar da imha edildi.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "İcra edilen operasyon kapsamında; 12 Aralık 2019 günü yapılan arazi arama faaliyetinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarına ait bol miktarda gıda ve yaşamsal malzemeler ile örgütsel dokümanların bulunduğu 9 adet sığınak ve barınak tespit edilmiş, teröristlere ait sığınak ve barınaklar kullanılamaz hale getirilmiştir." ifadelerine yer verildi. (Murat Orhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye ziyarette bulunan İngiltere Başbakanı Keir Starmer’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî törenle karşıladı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, dünyada "Gazze" adlı bir açık hava hapishanesinin bulunduğunu vurgulayarak, "Gazze, Gazze'nin çocukları söz konusu olunca hiç kimsenin aklına kadın, çocuk hakları gelmedi. Bu, dünyanın insan hakları ve insan onuru konusunda nasıl çifte standart içinde olduğunu gösteriyor." dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Terörsüz Türkiye bu bölgeyi istedikleri gibi tasnif edeceklerini zannedenlere karşı birlik ruhuyla; Alparslan’ın çocuklarının, Kılıçarslan’ın çocuklarının, Selahaddin Eyyubi’nin çocuklarının bir araya gelerek, ya Allah diyerek yeniden ayağa kalkması ve insanlığa, insanlığı öğreteceği yeni bir dönemin kapısını açmaları demektir." dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 81 ilde 500 bin sosyal konutun inşa edileceği, “Yüzyılın Konut Projesi” ile ilgili merak edilen soruları ve yanıtlarını sosyal medya hesabından paylaştı.