Tartıştığı kocasını şikâyet eden "kadının beyanı esas" oldu, eşi sokakta kaldı
Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası İbrahim Kütük, tartıştığı eşinin şikâyeti üzerine evden uzaklaştırılınca bir müddet parklarda yatmak zorunda kaldı, geçimini sağlamak için şehri terk etti.
Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası İbrahim Kütük, İstanbul Sözleşmesi kapsamında 2012 yılında çıkarılan 6284 Sayılı Kanun'da yer alan "Kadının beyanı esastır" ifadesinin mağduru olarak günlerce parklarda yatmak zorunda kaldı.
Eşiyle arasında sadece telefondan kaynaklı bir tartışmanın yaşandığını belirten Kütük, İLKHA'ya yaptığı açıklamada tartışma sonrasında eşinin kendisini karakola şikâyet ettiğini, bunun sonucunda da evden uzaklaştırma cezası aldığını söyledi.
İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'un mağduru olduğuna işaret eden Kütük, şöyle konuştu:
"Polisler şikâyet üzerine bizi karakola çağırıp ifademizi aldılar. İfademizi aldıktan sonra 'Kadının beyanı esas alınır' gereği bir ay evden uzaklaştırıldım. Evden uzaklaştırma kararı sonrası gidecek yerim olmadığından parklarda yatıp kalktım."
"Evden uzaklaştırma kararı sonrası psikolojim bozuldu"
Evden uzaklaştırıldıktan sonra psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Kütük, "Doktora gittim, şikayetlerimi anlattım, 'psikolojin bozulmuş' diyerek bana depresyon hapı verdi. Geçimimi karşılayacak bir işim yok. Daha önce hurda toplayıp ailemin geçimini sağlıyordum. Evden uzaklaştırıldığım için eve gidip de el arabamı dahi alamadım." diyerek yaşadığı mağduriyetin boyutlarını gözler önüne serdi.
Coronavirus vaka sayılarının hızla arttığı, virüsün hayatı tehdit ettiği bir dönemde parklarda yatıp kalkmanın zorluklarına ve tehlikelerine işaret eden sözleşme mağduru Kütük, geceleri üzerine örtecek bir örtü dahi bulamadığını söyledi.
Çocuklarını özlediğini söyleyen Kütük, aileleri dağıtan, yıkan ve çoklu mağduriyetlere sebep olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun'un bir an önce kaldırılmasını istedi.
Mahalle muhtarından edinilen bilgilere göre Kütük'ün şu anda şehri terk ettiği, geçimini sağlamak için Giresun'a fındık toplamaya gittiği öğrenildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabetten dert yandı.