Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Hafız Kal" yarışması düzenlenecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak amacıyla 30 yaş üstü hafızlığını tamamlamış vatandaşlara yönelik yarışma gerçekleştirilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından farklı sebeplerle hafızlığını zayıflatmış vatandaşların hafızlıklarını pekiştirmelerini sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çalışmamış olan vatandaşlara yönelik hafızlık yarışması düzenlenecek.
Diyanet işleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış, farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşlarımızın hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile vatandaşlarımıza yönelik hafızlık yarışması düzenlenecektir." denildi
Yarışmaya katılım şartları
Erkek ve Kadınlar için şartlar ise, şöyle belirlendi:
"T.C. vatandaşı olmak. 1 Ocak 2025 itibari ile 30 yaş üzeri olmak. Diyanet İşleri Başkanlığında çalışmıyor olmak. Diyanet İşleri Başkanlığından emekli olmamış olmak. Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yapılan hafızlık yarışmalarının Türkiye finallerinde yarışmamış olmak. Yarışmacılar ikamet ettikleri ilden yarışmaya müracaat edebileceklerdir. Hafızlık belge şartı aranmayacaktır."
Müracaat yapılacak yerler hakkında ise, "Şartları taşıyan vatandaşlarımız, 06 Ocak – 07 Şubat 2025 tarihleri arasında bulundukları yerdeki ilçe müftülüğüne müracaat edeceklerdir." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin dört bir yanında okunan bu haftaki hutbenin konusu "Peygamberimiz ve aile ahlakı" olarak belirlendi.
Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Bitlis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hz. Peygamber ve Aile Ahlakı” konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, aileyi korumanın güvenlik meselesi olduğunun altını çizdi.
Gençliğin kimlik krizine sürüklendiği bir çağda, Dr. Hüseyin Gökalp, istikamet üzere bir hayatın ancak İslam, namaz ve sorumluluk bilinciyle mümkün olduğunu ifade etti.
Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla açılan Kur’an Eğitim Merkezi'nin eğitim-öğretime başladığını açıkladı.