Evliyalar diyarı Bitlis’te "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği göz kamaştırdı
Bitlis Peygamber Sevdalıları öncülüğünde düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde çocuklar, ellerinde pankartlarla kent merkezinde yürüyüş yaptı.
Her yıl geleneksel hale gelen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği, bu yılda farklı etkinliklerle finali yapıldı. Çocuklar etkinliğe aileleriyle birlikte katılım sağladılar.
Bitlis Peygamber Sevdalıları öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Kazımpaşa İlköğretim Okulu’nun önünde toplanan yüzlerce çocuk, ellerinde pankartlarla tekbir ve salavatlar eşliğinde Merkez Ulu Camii önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş esnasında Bitlis halkının yoğun teveccühü gözlerden kaçmadı.
Burada kılınan ikindi namazının ardından program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Osman Durak’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.
Küçük çocukların okudukları ayet ve hadislerle devam eden programda konuşan İdeal Gençlik Vakfı (İDEV) Muş Temsilcisi Muaz Tanrıkulu, namazla buluşan çocuklara, namazının önemini anlattı.
Yaz Kur’an kurslarında aldıkları eğitimin neticesinde bugün final programına katılım sağladıklarını belirten Tanrıkulu, bundan sonra namaz ile Rablerine yakınlaşacaklarını ve namazı terk etmeyeceklerinin altını çizdi.
Çocuklara seslenen Tanrıkulu, “Sevgili çocuklar, bugün sizin için buradayız. Bugün hayat namazla güzeldir programının finalindeyiz. Sizin için güzel bir gün. Tabii bugünün finaline gelene kadar yazın camilerimizde Kur'an eğitimi aldınız, namaz eğitimi aldınız, dualar öğrendiniz. Programınızın belki de en önemli noktası Peygamber Efendimizin gözümün nuru dediği namaz ile buluşturur ve namazı kalbinize yerleştirdiniz.” dedi.
Ailelere de seslenen Tanrıkulu, “Ama bundan sonrası sizler üzerinde durursanız devam edecektir. Söylemlerden ziyade çocuklarımız eylemlerimize bakıyor. Yaptıklarımızdan etkileniyor. Eğer siz namaz kılarsanız, onlar da namazı sevecekler. Sevdirerek, yaparak, yaşayarak yardımcı olalım. ‘Haydi namazını kıl yoksa cehenneme girersin.’ gibi tehditvari yapmayalım. Onlara haydi gel bugün beraber camiye gidelim, gel bu vakti beraber kılalım, haydi gel beraber Kur'an okuyalım dememiz gerekiyor.” diye ailelere tavsiyelerde bulundu.
Program yapılan duanın ardından çocuklara verilen ikram ile sona erdi.
Programa HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Abuzer Dalga, İl Başkanı Cengiz Karakaya, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bitlis Geylani Medresesi'nde düzenlenen törenle 40’ı İslami ilimlerini tamamlayan ve 14’ü hafız olmak üzere 54 alime icazetleri verildi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Peygamber Sevdalıları tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği gerçekleştirildi. Yüzlerce çocuk, Sanat Sokağı'ndan Hazreti Nuh Camii'ne yürüyerek namazın hayatın merkezinde olması gerektiğine dikkat çekti.
Mardin’in Artuklu ilçesinde Allah rızasına nail olmak amacıyla yaz Kur’an kursuna katılan çocuklar, kursların sona ermesine rağmen camiye gitmeye ve Kur’an-ı Kerim okumaya devam ediyor.