Tarihi Er-Rızk Camisi en kısa zamanda taşınacak
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan ve 600 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi Er-Rızk Camisi en kısa zamanda yeni Hasankeyf yerleşkesine taşınacak.
Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan 600 yıllık, tarihi Er-Rızk Camisi taşınıyor.
Vali Hulusi Şahin, Er-Rızk Camii'nin taşınması için Hasankeyf eski çarşısında yürütülen yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek, yetkililerden yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
Yol yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bin 650 ton ağırlığındaki Er-Rızk Camisi yeni Hasankeyf yerleşkesine en kısa zamanda taşınması planlanıyor.
İnceleme sırasında; Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak hazır bulundu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cizre’de görev yapan görsel sanatlar öğretmeni Yafes Turhan, boş zamanlarında sokak sanatçılığı yaparak unutulmaya yüz tutmuş meslek ustalarını karakalemle çiziyor.
Yaz mevsiminin sonlarına doğru Mardin’de kurutmalık sebze, kuru meyve, cevizli sucuk ve pestil sezonu başladı. Esnaf İbrahim Akdoğan, özellikle eylül ayından itibaren kuru meyve ve bakliyat ürünlerine ilginin arttığını belirterek, yerli ve yöresel ürünlerin vatandaşlara sunulduğunu söyledi.
Mardin’den belirli günlerde tırlarla İzmir’e getirilen yöresel kavunlar, kentteki tezgâhlarda vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Karadağ İslam Birliğinin talebi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, 14'üncü yüzyıla ait Taşlıcalı Hüseyin Paşa Camii Mushaf-ı Şerifi’nin tıpkıbasımının tamamlandığını açıkladı.