Peygamberler şehri Şanlıurfa'da, Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili ihya edildi.
Şanlıurfa’da Berat Kandili münasebetiyle kentin dört bir tarafında bulunan camilerde, çeşitli programlar düzenlendi.
Şanlıurfalılar, erkeği-kadını, genci-yaşlısı ile camilere akın etti.
Mevlâna Celaleddin Rumi Cami ve Külliyesinde kılınan yatsı namazının ardından, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu.
İl Müftü Yardımcısı Abdulhamit Turgut tarafından Berat Kandili hakkında Kürtçe bir sohbet verildi.
Berat Kandili münasebetiyle camiye gelen Şanlıurfalılar, Berat gecesinde Gazze için çokça dua edilmesi gerektiğini ifade ettiler.
"Bu gece bol bol Gazze için dua edeceğiz"
Şemsettin Çalışkan
Bu gece Gazze için bolca dua edilmesi gerektiğini söyleyen Şemsettin Çalışkan, "Bütün Ümmet-i Muhammed'in kandili mübarek olsun inşallah. Çocuklara beraber geldik. Namazımızı kıldık, mevlidi dinledik. Rabbim bu hizmeti yapanlardan razı olsun. Rabbim Gazze'nin ateşini bir an önce söndürsün inşallah. Onlar için bu gece bol bol dua edeceğiz. Rabbim kimseye böyle acı yaşatmasın çünkü bizim de çocuklarımız var. Her gece onlar için dua ediyoruz." dedi.
"Berat Kandilimiz mübarek olsun"
Mehmet Emin Osor
Mehmet Emin Osor ise "Mevlâna Camii'nde Berat Kandilimizi kutluyoruz. Allah-u Teala bugün bizim tövbe etmemizi istiyor. Burada ibadet ediyoruz, salavatlar getiriyoruz. Berat Kandilimiz mübarek olsun. Gazze için de dua edelim. Allah onlara yardım etsin." şeklinde konuştu.
"Gazze'de zulüm yaşanıyor"
Mahmut Bike
Gazze için dua edilmesi gerektiğini belirten Mahmut Bike, "Mevlâna Camii'ne geldik. Kandili kutluyoruz, Peygamber Efendimize salavat getiriyoruz. Gazze ve Filistin için dua ediyoruz inşallah. Gazze'de zulüm yaşanıyor. Gazze için dua etmeliyiz." diye konuştu.
"Müslümanlar bir olursa israil zulüm yapamaz"
İsmail Hakkı Kara
Müslümanların birlik olması gerektiğini vurgulayan İsmail Hakkı Kara, "Bugün mübarek gün. Allah'ın bizi affettiği, tövbelerin kabul olduğu bir gündür. İnşallah Allah herkesin tövbesini kabul eder, mağfiretini bağışlar. Müslümanların birleşmesi gerek. Müslümanların birliği bozulduğu için israil zulüm yapıyor. Müslümanların bir olması gerekiyor. Müslümanlar bir olursa israil zulüm yapamaz." ifadelerini kullandı.
"Dua etmemiz için bu kandil bize armağan edilmiş"
Muhammed Enes Çilenti
Muhammed Enes Çilenti de "Berat Kandili, Allah'ın bize verdiği kandil. Bol bol tövbe ve dua etmemiz için bu kandil bize armağan edilmiş. Biz de tövbe ettik, namaz kıldık ve dualarımızı ettik. İbadet ettik, namazlarımızı kıldık." dedi.
"İnşallah bu savaş, soykırım biter"
Muhammed Ali Takar
İslam aleminin Berat kandilini tebrik eden Muhammed Ali Takar, "Bugün ibadet işledik. Namaz kıldık, tövbe ettik. Allah inşallah bizi ve ümmetin tövbelerini ve dualarını kabul eder. İslam aleminin Berat kandili mübarek olsun. Nice kandiller görelim. Gazze'de katledilenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah bu savaş, soykırım biter. Allah'ım yar ve yardımcıları olsun. Kandilleri mübarek olsun. " diye konuştu.
"Gazze'ye dua ediyoruz"
Abdulkadir Aslan
Abdulkadir Aslan ise "Burada hocalarımızı ve mevlit dinledim. Kur'an okuyacağız, namazlarımızı kılacağız ve dua edeceğiz. Gazze'ye dua ediyoruz, Allah yardımcı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da, Dünya Kudüs Haftası vesilesiyle Kudüs'ün özgürlüğü ve Filistin halkının direnişine destek olmak amacıyla yarın bir yürüyüş düzenleneceği duyuruldu.
Gazze'de 9 şehidin naaşının bulunmasının ardından ateşkesin başlamasından bu yana şehit sayısı 170'e çıktı.
Kudüs ve Mescid-i Aksa için farkındalık oluşturmak amacıyla ilan edilen "Dünya Kudüs Haftası" bu yıl 23-30 Ocak tarihlerinde idrak edilecek.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bolu Kartalkaya'daki yangın faciasını yerinde incelemek üzere Bolu'ya gitti. Dinç ve beraberindeki heyet, yaralıları ziyaret etti.