STK temsilcileri ve vatandaşlar: Siyonist zulmün sona ermesi Müslümanların birliğine bağlı

Siyonist işgal rejiminin Gazze başta olmak üzere İslam ülkelerinde yaptığı zulüm ve soykırımların sona ermesinin Müslümanların vahdetinden geçtiğini belirten Batman'daki STK temsilcileri ile vatandaşlar, birlik çağrısında bulundu.
İşgal rejiminin sadece güçten anladığını, Müslümanların dağınıklığından cesaret alarak Filistinli Müslümanlara saldırılar gerçekleştirdiğini ifade eden STK temsilcileri ve vatandaşlar, Batı destekli siyonistlerin Gazze'de ve diğer İslam beldelerinde yaptığı zulümlere asla sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.
Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal, İLKHA muhabirine, işgal rejiminin aylardır Gazze'de uyguladığı katliam ve soykırımlarının durmadan devam ettiğini söyledi.
Ramazan Çelikal
Bu durumun içlerini acıttığını, ellerinden bir şeyin gelmemesinin sıkıntısını yaşadıklarını dile getiren Çelikal, Müslümanların aciz, zayıf ve dağınık durumda olmasının israile güç verdiğini kaydetti.
"Soykırıma sessiz kalınmamalı"
Müslümanların bir araya gelip toparlanması ve işgal rejimini durdurması gerektiğini söyleyen Çelikal, "Bununla birlikte bütün dünyanın sessiz kalması bizi derinden etkiliyor. İslam devletleri dışında bütün ülkelerin ve dünya insanlığının Gazze'de yaşanan soykırıma sessiz kalmaması lazım. Bir ülkeden başka bir ülkeye suikast düzenleniyor ve dünya buna sessiz kalıyor. Bu vahşeti lanetliyoruz ve bütün Müslümanları bir arada olmaya ve seslerini daha gür çıkarmaya davet ediyorum." dedi.
Abdürrahim Demirtaş
"Küffara karşı bir olmalıyız"
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Abdürrahim Demirtaş, Müslümanlar sessiz kaldıkça, bir olmadıkça, birbirleriyle uğraştıkça ve mezhepçilik yaptıkça israil, ABD, İngiltere ya da başka bir Avrupa ülkesinin bundan cesaret alıp, bütün Müslüman alemini parça parça yapacağını, daha sonra İslam beldeleri sömürmeye devam edeceğini belirtti.
Dünyadaki tüm Müslümanların bu görmesi gerektiğini kaydeden Demirtaş, "Çünkü bu teopolitik bir savaştır. Yani dine karşı din savaşıdır. Nasıl ki Hristiyan ve Yahudi dünyası kendi aralarında birlik, beraberlik içerisinde ve tutarlı bir şekilde tek cephe ve bir vücut olarak Müslümanların karşısında duruyorlarsa bizlerin de bunu tesis etmemiz lazımdır. Bununda başı birbirimizi sevmek, birbirimizin eksiklerini bir tarafa bırakarak, küffara karşı birlik ve beraberlik içerisinde bir siyasi ve askeri organizasyon kurmak gerekmektedir." diye konuştu.
Mehmet Orhan Onat
"Fiili müdahale edilmedikçe zulümler devam edecek"
Müslümanların bir an önce bir araya gelip siyonistlerin zulmüne karşı çıkması gerektiğini ifade eden vatandaş Mehmet Orhan Onat ise şunları söyledi:
"Tabi artık fiili müdahale edilmesi gerekmektedir. Müslümanlar bir araya gelmeyip fiili müdahale etmediği sürece bu zulümler devam edecektir. Artık kınama değil fiili müdahale istiyoruz. 5 milyon nüfuslu Yahudilerin bu kadar Müslümanın içerisinde bu şiddeti yapmaları bizlere reva değildir. Müslümanların artık bir an önce bir araya gelip bunlara fiili müdahalede bulunmaları lazım."
Mehmet Sait Maviş
"Artık bir şeyler yapın"
HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin katledilmesine tepki gösteren Mehmet Sait Maviş, "israil şu anda Gazze'de çok büyük katliamlara ve soykırımlara imza atıyor. Son olarak da İsmail Heniyye'ye yapılan suikastı öğrendik ve çok üzgünüz. Tüm dünya Müslümanları bu zulme sessizdir. Müslümanların bir olmasını ve bu zulme dur demelerini istiyoruz. Şu anda içimiz kan ağlıyor. Her gün Müslüman kadınlar ve çocukları katlediliyorlar. Buradan dünya Müslüman liderlerine sesleniyoruz; Artık bir şeyler yapsınlar ve bu zulme dur desinler. Bu da Müslümanların birliğinden geçiyor." ifadelerini kullandı.
Muhammed Gezer
"Birlik olmamamızdan dolayı bu haldeyiz"
Muhammed Gezer ise, "Ey Müslümanlar artık uyanın. İslam ümmetinin arasında kardeşlik olsun. Bugün dağınık ve birlik olmamamız ve Kur'an'dan uzaklaşmamızdan dolayı bu haldeyiz. Allah Teâlâ şöyle buyuruyor; 'Bir ve beraber olun, birbirinizi bırakmayın, siz birbirinizi bırakırsanız gevşersiniz ve kâfirler sizi öldürecek ve topraklarını elinizden olacaktır.' Bundan dolayı artık Müslümanların bir olması gerekmektedir." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslam takviminin son ayı olan Zilhicce’ye girilmesiyle birlikte, hem hac ibadetinin eda edildiği hem de faziletiyle ön plana çıkan mübarek on gün başladı.
Kurban Bayramına sayılı günler kala, kurban kesiminde olası faciaların önüne geçmek için Mardin Artuklu Üniversitesi Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a kurbanlık getiren besiciler, hareketli geçen satışların ardından vatandaşlara, "kurbanınızı son güne bırakmayın" uyarısında bulundu.
Öğretim Üyesi Doçent Doktor Ekrem Uysal, modern çağın en büyük problemlerinden biri olan tüketim çılgınlığına karşı İslam dininin ortaya koyduğu çevre bilinci, sade yaşam anlayışı ve israfı önleme ilkeleri üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.