Baharın müjdecisi “Bırğızzeyl” çiçeği açtı

Mardin’in Midyat ilçesinde soğuk havaların ardından baharı müjdeleyen “Bırğızzeyl” çiçeği açtı.
Soğuk havaların ardından yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrederken Midyat'ın kırsal kesimlerinde sıcak güneşi gören ağaçlar yeşerdi ve baharı müjdeleyen "Bırğızzeyl" çiçekleri açtı.
Baharı müjdeleyen çiçek olarak bilinen "Bırğızzeyl" ile beraber bazı badem ağaçlarının da çiçek açtığı görüldü. Meyve üreticileri, bu dönemi yalancı bahar olarak yorumlarken, ağaçların çiçek açmasına benzer olaylara daha önce de rastlandığını dile getirdiler.
Şubat ayının son gününde 18 derece hava sıcaklığı ile baharı karşılayan Midyat, açan çiçeklerle de fotoğraf sanatçılarına da ilham kaynağı oldu.
Bahar mevsimine girerken açan Bırğızzeyl çiçeği, aynı zamanda üzüm bağlarının budanmasının vaktinin geldiğini de işaret ediyor. Midyat'a bağlı köylerde bu çiçeğin açmasıyla köylüler üzüm bağlarını budamaya başlıyor.
öte yandan baharın müjdeleyicisi olarak bilinen ilk cemrenin havaya ikinci cemrenin de suya düşmesiyle artık üçüncü cemrenin 4 Mart'ta toprağa düşmesi bekleniyor. (M. Zeki Aygur – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.