Bingöl ile çevre iller arasında ulaşım yeniden sağlandı
Kar ve tipi nedeniyle kapanan Bingöl’e komşu iller arasındaki karayolu yeniden ulaşıma açıldı.
Kar ve tipi nedeniyle kapanan Bingöl’ün çevre iller bağlantılı karayolu, yapılan çalışmaların ardından ulaşıma açıldı.
Dün gece kar ve tipi nedeniyle kapanan Bingöl’ün Elazığ, Diyarbakır, Erzurum ve Muş’a bağlantılı karayolu, sabah saatlerinde, karayolları ekiplerinin çalışması sonucunda ulaşıma açıldığı belirtildi.
AFAD, UMKE, Kızılay, jandarma, sağlık ve İl Özel İdare'den oluşan ekiplerin çalışmaları sonucunda araçlarında mahsur kalan vatandaşlar da kurtarıldı.
Bingöl-Elazığ Karayolu'nun Kuruca mevkiinde, kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesi düşünce, biri cenaze aracı olmak üzere çok sayıda araç kayarak yoldan çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, araçlarda bulunan çok sayıda kişiyi kurtararak Yolçatı Kayak Tesisine götürdü. Ayrıca, Bingöl-Elazığ Karakoçan ilçesi çıkışında araçlarında mahsur kalan vatandaşlara da çorba, çay, battaniye ve kumanya dağıtımı yapıldı. Vatandaşlar daha sonra bölgedeki tesislere götürülerek misafir edildi. Geceyi tesiste geçiren vatandaşlar, sabah saatlerinde yolun açılmasıyla araçlarıyla yollarına devam etti.
TIR sürücüsü Bülent Candan, Dün Bingöl’e yük bıraktıktan sonra dönüş yolculuğunda yoğun kar ve tipiden dolayı dün akşamdan beri mahsur kaldıklarını söyledi.
Candan, "Zincirim olmasına rağmen karda kaldım. Dün gündüz Bingöl’e yük bıraktım akşam Elazığ ili üzerinden Adana’ya gidecektim. Dün akşam saat 17.30’dan beri buradayım. Gece araçta sabahladım. Sabah saatlerinde buradan 3 kilometre ileride bulunan bir tesise kadar yürüdüm. Şu anda karda çıkmak için yardım bekliyorum. Bu havada Allah herkese yardımcı olsun. Bu karlı havada kimse yolla çıkmasın, özelikle TIR’cılar." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Alperen Aydeniz, koltuk altı, kasık ve meme altında tekrarlayan ağrılı şişlik ve apselerin Hidradenitis Süpürativa'nın (HS) belirtisi olabileceğini belirterek erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekti.
İlaçların doktor önerisi doğrultusunda, belirtilen doz ve saatlerde kullanılması gerektiğini belirten eczane teknisyeni Şeneser Demirel, yanlış veya gereğinden fazla ilaç kullanımının çeşitli yan etkilere yol açabileceğini belirterek, vatandaşlara ilaç kullanmadan önce doktor veya eczacıya danışmaları çağrısında bulundu.
Beyaz önlük giyme töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Özer, hekimliğin yalnızca bir meslek ya da kariyer değil, insanlığa hizmet ve büyük bir sorumluluk olduğunu ifade etti.
Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesindeki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi ERCP ünitesinde, standart yöntemlerle çıkarılamayan büyük ve safra kanalına yerleşmiş taşların tedavisinde Elektrohidrolik Litotripsi (EHL) yöntemi uygulanmaya başlandı.