Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde, 5 kişide yeni tip Coronavirus vakasının görülmesi üzerine, bir bina karantina altına alındı.
Merkez Bağlar ilçesi Mevlâna Halit Mahallesi 454'üncü Sokak'ta bulunan bir apartmanda, bina sakinlerinden 5 kişinin Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine salgının yayılmasını önlemek amacıyla bina karantina altına alındı.
28 daireden oluşan 7 katlı apartmanda ikamet edenlerin, salgının gerek kendilerine gerekse dışarıdaki bireylere bulaşmaması için bina dışına çıkmaları yasaklandı.
İhtiyaçlarını yakınlarının destekleriyle tedarik eden bina sakinleri, karantina sürecinin tamamlanmasını bekliyor.
Giriş-çıkışların kontrol altına alınabilmesi amacıyla bina önünde nöbet tutan polis ekipleri, binaya yaklaşanlara karantina uygulaması kapsamında uyarılarda bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Okul şiddetini önlemede öğrencinin kendini güvende, değerli ve bir topluluğa ait hissetmesinin önemine dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, güvenlik önlemlerinin yanı sıra gençlerin psikolojik ihtiyaçlarının da gözetilmesi gerektiğini söyledi.
Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Deniz, Alzheimer riskini artıran faktörleri sıralayarak sağlıklı beslenme, egzersiz ve düzenli uykunun önemine dikkat çekti.
Diyarbakır'da ikamet eden Evel Görmez, genetik olarak yakalandığı Distoni hastalığının tedavisi için hayırseverlerin desteğine muhtaç. Aile, beyin pili ameliyatı için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
Yapay zekanın yalnızca bilgiye erişimi değil, insanın düşünme ve karar verme süreçlerini de dönüştürdüğünü belirten Sosyolog Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Bilgiye daha hızlı ulaşmak, daha iyi düşünmek anlamına gelmez.” dedi.