Kenger tezgâhlardaki yerini aldı

Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde yetişen kenger, tezgâhlardaki yerini aldı.
Bahar aylarında, özellikle yumuşak topraklara sahip kırsal alanlarda yetişen kenger, tezgâhlardaki yerini aldı.
Doğal hayatta yetişen bitkiler arasında en fazla tüketilenlerden olan kenger (kereng), 5 TL fiyatla tezgâhlardaki yerini aldı. Diyarbakır ve çevre illerde özellikle Mart ayının ortalarından sonra tezgâhlara gelen kenger, yöre halkının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
Kilosu 5 TL'den satılan kenger, ayrıca köylüler için de geçim kaynağı olma özelliği taşıyor. Bu yıl Karacadağ yöresinde yağışların istenilen düzeyde olduğunu ifade eden köylüler, piyasaya bol bol kenger sürecekleri için mutlu oldukları söylediler. (Vedat Aydın-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.