Malatya İl Sağlık Müdürü Berk: 100 kişilik sağlık tarama ekibiyle sahadayız

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir ve Akçadağ ilçe ve kırsal mahallelerinde sağlık taraması yapılıyor.
Sağlık taramaları yapılan vatandaşlara teşhise göre ilaç veriliyor. Yaşanan afetin ardından ilçelerde ve ilçelere bağlı kırsal mahallelerde bir taraftan yeni yaşam alanlarının kurulumu devam ederken, diğer taraftan da depremzedelerin yaraları sarılıyor.
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin ardından sağlık hizmetlerine ulaşmakta güçlük çeken kırsal mahallelerdeki vatandaşlara, Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık ekipleri hizmet veriyor.
Kırsal mahallelerdeki vatandaşları ziyaret eden sağlık ekipleri, tüm sağlık taramalarını yaparak teşhise göre ilaçlarını veriyor.
“14 bin 227 kişiye sağlık taraması gerçekleştirdik”
Ekiplerin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, “Müdürlüğümüze bağlı 100 kişilik sağlık taraması ekibi, depremin ilk gününden itibaren Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde toplam 570 mahalleye giderek, 14 bin 227 kişiye sağlık taraması gerçekleştirdi. Depremlerden etkilenen ilçelerde ve mahallelerde yapılan sağlık taramalarının, muayeneden tedavi için gerekli ilaçların sunulmasına kadar pek çok hizmeti kapsıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.