Sağlık Bakanlığı 26 bin 673 sözleşmeli personel alacak
Sağlık Bakanlığı, Resmî Gazete’de yayımlanan karar doğrultusunda 26 bin 673 sözleşmeli sağlık personeli istihdam edecek.
Alımın büyük bölümünü uzman doktor ve doktor kadroları oluştururken, başvuru takvimi ve adaylarda aranacak şartlar ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzuyla kesinleşecek.
26 bin 673 kişilik sözleşmeli personel alımında kontenjanlar; 22 bin 983 uzman doktor, 3 bin 652 doktor, 25 sağlık teknikeri, 9 ebe, 2 hemşire, bir diyetisyen şekilde belirlendi.
Bu dağılıma göre alımın ağırlığını doktor kadroları oluşturuyor.
Başvurular nasıl yapılacak?
Başvuru ve tercih sürecinin, ÖSYM tarafından yayımlanacak tercih kılavuzu doğrultusunda elektronik ortamda yürütülmesi bekleniyor. Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden kimlik numarası ve şifreleriyle veya ÖSYM’nin mobil uygulaması aracılığıyla tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Branşlara göre kullanılacak nitelik kodları, genel ve özel başvuru şartları, tercih tarihleri ve diğer ayrıntılar ÖSYM tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla netlik kazanacak.
Şu an için başvuru tarihleri ve kesin başvuru koşulları açıklanmış değil. Adayların Sağlık Bakanlığı ve ÖSYM tarafından yapılacak resmî duyuruları takip etmeleri gerekiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nefes darlığı şikayeti ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Türkiye’de 40 yaş üzerindeki her 5 kişiden birinde görülen KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı), kalıcı nefes darlığının en yaygın nedenini oluşturuyor.
Şanlıurfa'nın Haliliye ve Eyyübiye ilçelerindeki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kronik yara hastalarına yönelik tanı, tedavi ve takip hizmetleri sürdürülüyor. İki hastanede 2025 yılında 751, 2026 yılının ilk 7 ayında ise 394 hastaya kronik yara bakım hizmeti verildi.
Giresun’un Görele ilçesinde gastroenterit şüphesiyle son 3 günde 700’den fazla kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi.