“Sağlık hizmetlerini sürekli geliştirmek zorundayız”

"Sağlık Yönetimi Söyleşileri" programında konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu, “Sağlık hizmetlerini sürekli konuşmak, tartışmak, en uygun hizmet sunma yöntemlerini geliştirmek zorundayız." dedi.
İstanbul Medeniyet Üniversitesinde düzenlenen "Sağlık Yönetimi Söyleşileri" programının açılışında konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu, “Sağlık hizmetlerini sürekli konuşmak, tartışmak, en uygun hizmet sunma yöntemlerini geliştirmek zorundayız." dedi.
“18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü” dolayısıyla İstanbul Medeniyet Üniversitesinde "Sağlık Yönetimi Söyleşileri" adıyla bir söyleşi düzenlendi.
Medeniyet Üniversitesi Cevizli Yerleşkesinde gerçekleşen "Sağlık Yönetimi Söyleşileri" programının açılış konuşmasını İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu gerçekleştirdi.
Ülkemizde sağlık sektöründe son 20 yılda olumlu gelişmelerin yaşandığına dikkat çeken Sarıoğlu, "Sağlık hizmetleri bir devletin devlet olduğunu hatırlatan en önemli 2-3 hizmetten birisidir. Bu hizmetler eğitim, sağlık, savunmadır. Bu hizmetin insana dokunan bir tarafı, devlete de dokunan maliyet tarafı var. Maliyetli bir hizmet bütün dünyada böyledir. Amerika Birleşik Devletleri'nde de olsanız, Fransa, Almanya’da da olsanız sağlık hizmetlerinde pek çok sorun yaşanıyor. İktisatçıların klasik tabiriyle eldeki imkanlarla vatandaşlarınızın faydası arasında bir ilişki kurmanız gerekiyor. Sağlık hizmetlerini sürekli konuşmak, tartışmak, en uygun hizmet sunma yöntemlerini geliştirmek zorundayız." dedi.
Ülke olarak sağlık alanında durumumuzun kötü olmadığını belirten Sarıoğlu, “Özellikle 20 yıl öncesine baktığımızda neredeyse gayri safi milli hasıla içindeki payında sağlığın payı yüzde 50 artmış durumdadır. Bundan 15-20 sene evvel yüzde 11-12 civarındaki sağlık harcamalarının payı bugün yüzde 17 civarında. Sağlık harcamalarındaki artış eğitimi bile geçmiş durumdadır. Dediğimiz gibi bu maliyetli bir iş ve bunun toplam harcamaları içindeki payı 4'te 3’tür. Dolayısıyla tasarrufa, tedbire, arayışa devletten başlamak gerekiyor. Biz bu sağlık hizmetlerini nasıl daha ucuza üretebiliriz, vatandaşlarımızın memnuniyetini ve yaklaşık 2 milyon sağlık turizmiyle gelen insanın memnuniyeti nasıl arttırırız bunun yollarını arayacağız. Bu söyleşinin de bu arayışa katkı sağlamasını diliyorum.” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Medeniyet Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aygül Yanık moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye, Anakara Üniversitesinden Prof. Dr. Yasemin Akbulut, Prof. Dr. İsmail Ağırbaş ile Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Kâmil Özdil konuşmacı olarak katıldı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, hava sıcaklıkların normallerin üstünde seyretmesiyle olası güneş çarpmaları ile ilgili olarak, “40 derecenin üzerinde bir vücut ısısı, bazı hasta gruplarda ciddi anlamda bir mortalite oranı vardır. Yüzde 10 ila 15 oranında ölüm riski vardır.” dedi.
Gaziantep Buğday Tanesi Protez Ortez Merkezi, amputasyon sonrası bakım ve protez hizmetleriyle depremde engelli duruma gelen bireylerin hayata tutunmalarına destek oluyor.
Bebeklerin büyüme yolculuklarında en önemli dönüm noktalarından biri de diş çıkarma süreci ve bu dönem, hem bebekler hem de ebeveynler için bazen zorlayıcı olabiliyor.
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Aranan Şahıslar Büro Amirliği, Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerince; haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis ve para cezaları bulunan iki şahıs yakalandı.