"Tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel çözümü vardır"

Aktarlar, tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel ilaçlarla tedavi edilebildiğini söylediler.
Soğuk havaların etkisini arttırmasıyla birlikte aktarlara olan ilgi artmaya başladı. Aktarlar, gribal enfeksiyonlara karşı bitkisel karışımlar önerirken tıbben çaresi olmayan hastalıkların da bitkisel ilaçlarla tedavi edilebileceğini söylediler.
Muş’ta 25 yıldır bitkisel ilaçla meşgul olduğunu ve bunu meslek haline getirdiğini söyleyen aktar Yasin Oflaz, baba mesleği olan balcılıktan yan dal olarak bitkisel tedaviye geçtiklerini belirtti.
Mevsim değişikliğinden dolayı bağışıklık sisteminin haliyle zayıfladığını aktaran Oflaz, "Bundan dolayı hastalıklar kendilerini yeniliyorlar. Mesela kışın soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlar, ses kısıklığı, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkları için tavsiye edebileceğimiz bir karışım olabilir. Bu karışım; zencefil, tarçın, havlıcan, karanfil, hüpüsküs ve kuşburnu şeklindedir. Bunları tükettiğimiz zaman direkt olarak gribal enfeksiyonlara karşı kurunmuş oluyoruz. Bunlarla birlikte özellikle çörek otu, altını çizerek söylüyorum, çörek otu bugün bağışıklık sisteminin güçlenmesinde bir numaradır. Bugün Omega 3, Omega 6 ve Omega 9’u balık yağında ararken bunların hepsi çörek otunda mevcuttur." ifadelerini kullandı.
"Tıbben çaresi olmayan hastalıkların bitkisel olarak çözümü vardır." diyen Oflaz, "Bitkisel kalıcı tedavisi sağlıyor ama kimyasallar kalıcı tedavi sağlamıyor. Bitkisel zaten bizinin genel kültürümüzde olan bir şey. İbni Sina’dan beri kullanılagelen bir şey ve hiçbir yan etkisi yok. Tabi bilinçli kullanıldığı zaman. Bitkisel ilaçlarla bağışıklığımızı güçlendirdiğimiz zaman etkin bir koruma sağlıyor.” şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Tahir Gökdemir, hava sıcaklıkların normallerin üstünde seyretmesiyle olası güneş çarpmaları ile ilgili olarak, “40 derecenin üzerinde bir vücut ısısı, bazı hasta gruplarda ciddi anlamda bir mortalite oranı vardır. Yüzde 10 ila 15 oranında ölüm riski vardır.” dedi.
Gaziantep Buğday Tanesi Protez Ortez Merkezi, amputasyon sonrası bakım ve protez hizmetleriyle depremde engelli duruma gelen bireylerin hayata tutunmalarına destek oluyor.
Bebeklerin büyüme yolculuklarında en önemli dönüm noktalarından biri de diş çıkarma süreci ve bu dönem, hem bebekler hem de ebeveynler için bazen zorlayıcı olabiliyor.
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Aranan Şahıslar Büro Amirliği, Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerince; haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis ve para cezaları bulunan iki şahıs yakalandı.