Türkiye'nin son 24 saatlik Covid-19 tablosu: 55 can kaybı 14 bin 230 vaka

Türkiye'de Coronavirus salgını nedeniyle son 24 saatte 55 kişi hayatını kaybetti, 14 bin 230 da yeyi vaka tespit edildi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye'nin günlük Coronavirus tablosunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, 233 bin 837 test yapıldı.
Yapılan testler sonucu 14 bin 230 kişinin testi pozitif çıkarken son 24 saatte 55 kişi virüs nedeniyle vefat etti.
Dünden bu yana 5 bin 211 hastanın iyileştiği kaydedildi.
Aşı tablosu
Şu ana kadar 39 milyon 482 bin 796 birinci doz aşının uygulandığı Türkiye'den ikinci doz aşı 22 milyon 840 bin 591'e, üçüncü doz aşı ise 3 milyon 819 bin 417'ye çıktı. Toplamda ise 66 milyon 145 bin 804 kişi aşılanmış oldu.
Aşılama yüzdesi en düşük ve en yüksek iller
Aşılama yüzdesinin en yüksek olduğu iller sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir ve Tekirdağ oldu.
Aşılama yüzdesinin en düşük olduğu iller ise sırasıyla Gümüşhane, Bingöl, Batman, Muş, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şanlıurfa ve Bitlis olarak sıralandı.
Bakan Koca: Kaybettiğimiz sevdiklerimizi düşünün ve aşınızı olun
Günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " Tedbirli olmaz ve aşı olmazsak salgını durdurmak çok uzun sürebilir. Ödediğimiz bedelleri, kaybettiğimiz sevdiklerimizi düşünün ve aşınızı olun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hamilelik döneminde de diş ve diş eti problemlerinin görülebileceğine dikkat çeken Bahar, “Eğer planlı bir hamilelik düşünülüyorsa mutlaka bir diş eti hastalıkları uzmanı ve diş hekimine görünülmesi gerekir. Çünkü hamilelerde, durum acil değilse genellikle ilk 3 ayda herhangi bir işlem yapılması önerilmiyor.” dedi.
Tıpta yaşanan gelişmeler kanser tedavisini de şekillendiriyor. Tümör varlığında gündeme gelen akıllı ilaçlar, tedavi sürecini kolaylaştırırken başarı oranlarını da artırıyor.
Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, TBMM gündemine gelen kenevirin ilaç amaçlı üretiminin önünü açan yasal düzenlemeye dair ciddi endişelerini dile getiren mektubu TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a gönderdi.
Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) prostat kanseri ve nöroendokrin tümörlerin erken ve kesin teşhisinde kullanılan Galyum-68 PET/BT tanı sistemi hizmete girdi.