Bitlis Umut Kervanı yüzlerce aileye kurban etini ulaştırdı
Umut Kervanı Vakfı tarafından, Bitlis ve ilçelerinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırıldı.
Umut Kervanı Vakfı üye ve gönüllüleri, Bitlis’te kesilen kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Bayramın birinci günü kesilen kurbanların ardından vakfın üye ve gönüllüleri tarafından paketlenen etler, ev ev muhtaçlara dağıtıldı.
Kurban etlerini yüzlerce aileye ulaştırmanın gayreti içinde olduklarını belirten Umut Kervanı Vakfı Bitlis Temsilcisi Şahabettin Subaşı, bugün itibariyle kurban eti dağıtımlarını tamamlayacaklarını söyledi.
Subaşı, "Umut Kervanı olarak, kurban dağıtım çalışmalarımıza başladık. Bizlere vekâletlerini veren hayırseverlerden Allah razı olsun. Bu yılda tespit etmiş olduğumuz yaklaşık 400 aile bulunmaktadır. Bu ailelere kurban etini ulaştırmak için çalışmalarımıza başladık. Öncelikle mağdur, yetim ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Amacımız bu ailelerin tamamına ulaşmaktır. İhtiyaç sahibi bu ailelerin tamamına ulaşabilmek için hayırseverlerin bizimle irtibata geçmelerini bekliyoruz. İnşallah Umut Kervanı olarak Bitlis merkez ve ilçelerinde kestiğimiz onlarca hayvanın etini, yüzlerce ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıracağız. Tekrardan tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum." dedi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye’nin Tel Abyad kentinde eli kıyma makinesine sıkışan 8 yaşındaki Sara D, Akçakale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Küçük kızın yardımına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri koştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle Malatya'ya 14'ü uzman, 1'i pratisyen olmak üzere toplam 15 hekim atandı.
Malatya'nın Pütürge ilçesinde bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle fenalaşan eşinin sevki için ambulans talebi reddedilen bir vatandaş, hastayı battaniyeye sararak özel aracıyla Malatya'ya getirdi.
Hava sıcaklıkların düştüğü ve nem oranının değişkenlik gösterdiği sonbahar mevsiminde vücudun dolaşım ve kas-iskelet sistemini doğrudan etkilendiğini belirten Fizyoterapist Mehmet Ateş, sonbaharda bel ve boyun fıtığı olan bireylerde ağrı artışı olabileceğini söyledi.