Çeşmeye “15 Temmuz Şehitler Çeşmesi” adı verildi

Bingöl’de hayırseverler tarafından yaptırılan bir çeşmeye, “15 Temmuz Şehitler Çeşmesi” adı verildi.
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan bir çeşmeye, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için "15 Temmuz Şehitler Çeşmesi" adı verildi.
Asri Aktaş ve Mazhar Çetindağ isimli 2 hayırsever, Çetan, Ayvadüzü ve Karbaşan köy yolları üzerinde kesme taştan çeşme yaptırdı.
Hayırseverler, yaz mevsiminde insanların piknik yaparken su ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptırdıkları çeşmeye, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için "15 Temmuz Şehitler Çeşmesi" adını verdiklerini belirttiler.
Çeşme, dış cephe sıvası tamamlandıktan sonra hizmete sunulacak. (Nihat Kanat-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Canlı Hayvan Pazarı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında 81 ilde uygulandığı gibi geçici olarak kapatıldı. Kentte şap hastalığına rastlanmazken, kesim işlemleri veteriner hekimler gözetiminde devam ediyor.
Batman'da doğan ve 33 günlük olan F.B. isimli bebekte retina dekolmanı tespit edilmesi üzerine, görme kaybı riskine karşı acil müdahale kararı alındı. Bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.
Yaz aylarında açık hava aktivitelerinin artmasıyla kenelerle bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının da arttığını belirten uzmanlar, bu hastalığın ölümcül olabildiğini söylüyor.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Toptan, yaz aylarında artan çevresel faktörlerin göz sağlığı açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, önemli uyarılarda bulundu.