Gaziantep'te Covid-19 kurallarına uymayanlara idari işlem uygulandı

Gaziantep'te sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle bin 716 kişiye idari işlem uygulandı.
Konuyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde sosyal mesafe ve maske denetimlerinin devam ettiği, kurallara uymayanlara ise idari işlem uygulandığı belirtildi.
Bu kapsamda dün gerçekleştirilen denetimlerde, sosyal mesafe ve maske takma kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle bin 716 kişiye idari işlem uygulandığı bildirildi.
Ayrıca karantina hükümlerine aykırı davrandıkları belirtilen 2 kişiye de idari işlem yapıldığı belirtilen açıklamada, 250 iş yerinin denetlendiği ve Coronavirus kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 2 işyerine cezai işlem gerçekleştirildiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Özellikle başıboş köpeklerin, kuduz başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalığın taşıyıcısı olabileceğine dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "Çocuklarımızın parklarda, bahçelerde özgürce oynayabilmesini, vatandaşlarımızın açık alanlarda spor yapabilmesini, rahatça yürüyebilmesini engelleyen bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız." dedi.
Stres, uykusuzluk ya da depresyon gibi nedenlerin unutkanlığa yol açabildiğini belirten uzmanlar, kişinin günlük yaşam işlevselliğinin belirgin şekilde etkilendiği durumlarda ise dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığındaki artış nedeniyle ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatını 81 il müdürlüğüne acil kodlu yazıyla iletti.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk sağlığı alanında önemli bir adım atılarak, ilk kez Çocuk Endokrinoloji Kliniği hizmet vermeye başladı.