Siirt’te çocuklar fıskiyeler altında serinliyor

Siirtli çocuklar, Ramazan ayında artan hava sıcaklıklarının etkisiyle süs fıskiyelerin altında serinlemeye çalışıyor.
Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte çocuklar, serinlemek için farklı yöntemler kullanıyorlar.
Siirt'te havalar bunaltıcı bir hal alırken sıcaklardan etkilenen, yaşları 9 ila 12 yaş arasında değişen çocuklar, kavşak ve parkta bulunan süs fıskiyelerde, fışkıran suların altında oynayarak serinlemeye çalışıyorlar.
Kent merkezi kavşaklarında bulanan süs fıskiyeleri etrafında toplanan çocuklar havaların çok sıcak olduğu anlarda fıskiyelerden fışkıran su ile serinlemeye çalışıyorlar.
Bunaltıcı hava sıcaklıklarına karşın serinlemek için havuzların olmamasından yakınan çocuklar, "Serinlemek için havuz olmamasından dolayı bizler de arkadaşlarımızla toplanıp günde birkaç kez süs fıskıylerin altında oynayarak serinlemeye çalışıyoruz." dedi. (Muhammed Dayan İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyetisyen Zehra Göktaş Asrak, yaz aylarında artan sıvı ve mineral kaybının yalnızca su içerek giderilemeyeceğini belirterek, beslenme düzeninin fermente süt ürünleriyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı; ayrıca, yaz mevsimini sağlıklı geçirmek için öğün atlamadan, hafif, düşük tuzlu ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmenin önemine dikkat çekti.
Diş Hekimi Murat İnce, toplumda yaygın olarak yapılan bazı hataların diş sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturduğunu belirtti.
Tıbbi olarak pek çok enfeksiyona karşı etkisi olan sünnetin, yenidoğan döneminde yapılması birçok avantaj sağıyor.
Sosyal medyanın sosyal fobiyi desteklediğini de anlatan Prof. Dr. Tarhan, “Ellerinden düşmeyen tabletler, onların sosyal becerilerinin gelişmesini engelleyerek kaçıngan bir kişilik yapısına yol açıyor. Belki sosyal fobik gibi görünmüyorlar ama tembelleşiyorlar, yetenekleri köreliyor." dedi.