Vatandaşlar anneleri ölen yavru kedilere duyarsız kalmadı
Van'da anneleri ölen ve yeme-içmeden kesilen yavru kediler, bir vatandaşın bildirmesi üzerine YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne götürüldü.
Van'da anneleri ölen ve yeme-içmeden kesilen yavru kediler, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Ambulansı ile bulundukları yerden alınarak bakımları yapılmak üzere YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne götürüldü.
Van'ın Tuşba İlçesi Alaköy Mahallesi'nde bulunan ve anneleri ölen yavru kedilerin hiçbir şey yiyip içmemesi üzerine harekete geçen Davut Binici adındaki vatandaş, Van YYÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Soygüder'i arayarak kedilerin ölmemesi için yardım istedi.
Bunun üzerine Dekan Prof. Dr. Soygüder'in talimatıyla yavru kedilerin bulunduğu mahalleye Hayvan Ambulansı gönderildi. Mahalleden yavru kedileri alan ambulans, onları Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'ne götürdü.
Van YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya tarafından muayene edilen kedilere barınma imkanı sağlanırken yavruları emzirecek bir kedi de bulundu. Prof. Dr. Kaya kedilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek zamanı geldiğinde tekrar doğdukları yere geri götürüleceğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çocuklarda dil gelişimi konusunda değerlendirmelerde bulunan Dil ve Konuşma Terapisti Dicle Ezgi Onavcı, çocukların dil gelişiminde bireysel farklılıkların normal olduğunu ancak bazı belirtilerin gelişimsel gecikmeye işaret edebileceğini belirtti.
Yaklaşık 36 yıldır diş protez sektöründe çalışan diş protez teknisyeni Ahmet Tuncay, laboratuvarlarda protezlerin hazırlanma sürecinden sektördeki teknolojik dönüşüme kadar merak edilenleri anlattı.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Alperen Aydeniz, koltuk altı, kasık ve meme altında tekrarlayan ağrılı şişlik ve apselerin Hidradenitis Süpürativa'nın (HS) belirtisi olabileceğini belirterek erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekti.
İlaçların doktor önerisi doğrultusunda, belirtilen doz ve saatlerde kullanılması gerektiğini belirten eczane teknisyeni Şeneser Demirel, yanlış veya gereğinden fazla ilaç kullanımının çeşitli yan etkilere yol açabileceğini belirterek, vatandaşlara ilaç kullanmadan önce doktor veya eczacıya danışmaları çağrısında bulundu.