İzmir’de toplu ulaşımda kış tarifesi 14 Eylül’de başlıyor
İzmir’de yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte toplu ulaşımda kış düzenine geçilecek. Otobüs, metro ve tramvaylarda seferler artırılırken, öğrencilerin yoğun kullandığı hatlarda ek seferler düzenlenecek.
İzmir’de toplu ulaşımda 14 Eylül Pazartesi günü itibarıyla kış tarifesi uygulanmaya başlanacak. Yeni düzenleme kapsamında otobüslerde günlük sefere çıkan araç sayısı ilk etapta 265 artırılacak. Böylece toplam 2 bin 721 ek servis yapılması planlanıyor.
Özellikle öğrencilerin yoğun olarak kullandığı güzergâhlarda sefer sayıları artırılacak. Öğrencilere yönelik ekspres otobüs hatları da yeniden hizmete alınacak.
İzmir Metrosu’nda hafta içi yoğun saatlerde sefer aralıkları 4 dakikaya kadar düşürülecek. Konak Tramvayı’nda ise günün yoğunluk durumuna göre seferler 5 ila 12 dakika arasında değişen aralıklarla gerçekleştirilecek. Karşıyaka Tramvayı’nın mevcut sefer tarifesinde ise değişiklik yapılmayacak.
İZDENİZ bünyesindeki yolcu gemileri ve feribotlar mevcut tarifeyle hizmet vermeye devam edecek. Yoğun saatlerde feribot seferleri 15 dakikada bir yapılacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da 5 çocuğuyla birlikte yaşayan Suriyeli anne Berivan Hasan, yaklaşık iki haftadır elektrikleri kesik olduğu için çocuklarıyla karanlıkta kaldıklarını belirterek yetkililerden ve hayırseverlerden yardım istedi.
Yetimler Vakfı Batman Temsilciliği, yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla "Bir Yetimi de Sen Okut" projesi kapsamında vakfa kayıtlı 250 yetim çocuğa kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim desteğinde bulundu.
Batman'da Taha İmran ve İbrahim Halil Atay kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Umut Kervanına teslim etti.