Kahramanmaraş'taki çadır kentlerde yaralar sarılıyor
Kahramanmaraş'taki yıkıcı 2 depremin ardından kentte oluşturulan çadır kentte yaşayanlar kurumlar ve STK'ların desteğiyle hayata yeniden sarılıyor.
Depremde en büyük hasarın yaşandığı Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken evsiz kalan ve evlerine giremeyen depremzedeler için 12 Şubat Stadyumu çadır kente dönüştürüldü.
Depremzedelere yardım etme kapsamında Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu başta olmak üzere 7 çadır kentte 4 bini aşkın çadır kuruldu. Bunların yanı sıra farklı noktalarda da çadır kurulumları devam ediyor.
192 çadırın kurulduğu 12 Şubat Stadyumu'nda Doğu Türkistanlılar, Yeryüzü Doktorları, Kızılay, AFAD ve Trabzon Belediyesi faaliyet yürütüyor.
Çadır kentlerinde depremzedelerin tuvalet ve banyo ihtiyaçları da giderilirken çocuklar için pedagoglar eşliğinde oyun çadırları da kurulmuş. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle özellikle mahalle aralarında ulaşım ve yaya hareketliliği neredeyse durdu. Yetersiz tuzlama ve temizlik çalışmaları vatandaşları ve esnafı zor durumda bırakırken, kent genelinde günlük yaşam olumsuz etkilenmeye devam ediyor.
Batman'da günlerdir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, şehir genelinde trafiği olumsuz etkiliyor. Tuzlama çalışmalarının yetersiz kaldığı merkez ve ara sokaklarda araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor, uzun kuyruklar oluşuyor.
Malatya'da yağışların yoğun olarak görüldüğü kırsal mahalleler ile rakımı yüksek olan ilçelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Batman'da esnaf, orta refüjde yaya geçidi olmaması nedeniyle hem vatandaşların hem de ticaretin olumsuz etkilendiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.