Kahramanmaraş'taki çadır kentlerde yaralar sarılıyor

Kahramanmaraş'taki yıkıcı 2 depremin ardından kentte oluşturulan çadır kentte yaşayanlar kurumlar ve STK'ların desteğiyle hayata yeniden sarılıyor.
Depremde en büyük hasarın yaşandığı Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken evsiz kalan ve evlerine giremeyen depremzedeler için 12 Şubat Stadyumu çadır kente dönüştürüldü.
Depremzedelere yardım etme kapsamında Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu başta olmak üzere 7 çadır kentte 4 bini aşkın çadır kuruldu. Bunların yanı sıra farklı noktalarda da çadır kurulumları devam ediyor.
192 çadırın kurulduğu 12 Şubat Stadyumu'nda Doğu Türkistanlılar, Yeryüzü Doktorları, Kızılay, AFAD ve Trabzon Belediyesi faaliyet yürütüyor.
Çadır kentlerinde depremzedelerin tuvalet ve banyo ihtiyaçları da giderilirken çocuklar için pedagoglar eşliğinde oyun çadırları da kurulmuş. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'nın Darende ilçesinde doğaya yerleştirilen fotokapana kızıl tilki yakalandı.
1980 yılında Almanya’da doğan ve çocukluk yıllarını İstanbul’da geçiren Hatice Öztürk, taşındığı Bursa'da içindeki çini sevgisini yeniden keşfetti. Osmanlı’dan günümüze uzanan bu köklü sanatla geçmişle günümüz arasında güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Öztürk, çini sanatının sadece estetik bir uğraş değil, kültürel bir miras olduğunu belirtti.
Batman'da inşaat ustaları, zorlu çalışma koşullarına rağmen mesleklerinden vazgeçmiyor. Ustalar, yazın kavurucu sıcağına karşı direnerek geçimlerini sağlıyor.
Batman'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda çalışan fırın ustaları, 70 dereceyi bulan ortamda emek vererek geçimlerini sağlıyor. Sıcağa rağmen işlerinden vazgeçmeyen ustalar, helal kazanç uğruna ter dökmeye devam ediyor.