Kahramanmaraş'taki yıkıcı 2 depremin ardından kentte oluşturulan çadır kentte yaşayanlar kurumlar ve STK'ların desteğiyle hayata yeniden sarılıyor.
Depremde en büyük hasarın yaşandığı Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken evsiz kalan ve evlerine giremeyen depremzedeler için 12 Şubat Stadyumu çadır kente dönüştürüldü.
Depremzedelere yardım etme kapsamında Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu başta olmak üzere 7 çadır kentte 4 bini aşkın çadır kuruldu. Bunların yanı sıra farklı noktalarda da çadır kurulumları devam ediyor.
192 çadırın kurulduğu 12 Şubat Stadyumu'nda Doğu Türkistanlılar, Yeryüzü Doktorları, Kızılay, AFAD ve Trabzon Belediyesi faaliyet yürütüyor.
Çadır kentlerinde depremzedelerin tuvalet ve banyo ihtiyaçları da giderilirken çocuklar için pedagoglar eşliğinde oyun çadırları da kurulmuş. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi esnafından Fatih Buldu, işyerinin bir günlük cirosunu Gazze'ye bağışlayacağını açıkladı.
Batman'da motosiklet kazaları ve yaşadıkları zorluklara dikkat çeken motosikletli kuryeler, ölümlü ve yaralanmalı kazaların artmasının kendilerini endişelendirdiğini belirtti.
Osmanlı döneminden bu yana unutulmaya yüz tutmuş gümüş kazaziye sanatı mirasını yaşatan İlknur Efe Misci, hem geçmişin hem de bugünün izlerini taşıyan gümüş kazaz sanatını yaşatmaya gayret ediyor.
Malatya'da, 40 yıldır tatlı satarak 4 çocuğunu okutarak iş sahibi yapan Mehmet Günaydın'ın hayat hikayesi örnek teşkil ediyor.