AB: Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesi üzücü
Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ayasofya Camii'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilmesini "üzücü" bulduklarını söyledi.
Borrell, "Ayasofya'ya müze statüsü kazandıran Bakanlar Kurulu kararını Danıştay'ın iptal etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anıtı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yönetimine verme kararı üzücü. Medeniyetler İttifakı'nın kurucu bir üyesi olan Türkiye, dinler ve kültürler arası diyaloğu teşvik etmek ve hoşgörü ile birlikte yaşama güçlendirmeyi vaat etmişti." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa'nın Lyon kentindeki kimya tesisinde meydana gelen patlamada, 4 kişi yaralandı.
İşgal rejiminin Nablus kentinde açtığı ateş sonucu 3 Filistinli yaralandı. Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde ise, Filistinlilerin evlerine baskın düzenlenip arama yapılmasının ve eşyaların tahrip edilmesinin ardından onlarca Filistinliyi kapsayan geniş çaplı bir alıkoyma gerçekleştirildi.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 5 artarak 70 bin 942'ye yükseldi.
Gazze Şeridi’nde soykırımın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen çocuklar, kısıtlı imkânlar ve dondurucu soğuk altında kurulan çadırlarda eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.