ABD ve Afgan güçlerden sivil katliamı
Afganistan'da ABD ve hükümet güçlerinin düzenlediği hava bombardımanında ilk belirlemelere göre 30 kişi vefat etti.
ABD ve Kabil hükümeti savaş uçaklarının Afganistan'ın doğusunda düzenlediği bombardımanda en az 30 sivil hayatını kaybetti.
Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinde düzenlene saldırıya ilişkin konuşan hükümet yetkilileri, "IŞİD mensuplarını vurmayı amaçladıkları" yönünde bir bahane ortaya attılar.
Ancak bölge kaynakları, saldırıda çam fıstığı tarlalarında çalışan çiftçilerin vurulduğunu aktardı.
Saldırı sonucunda en az 30 sivilin vefat ettiği, 40 kişinin de yaralandığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump'ın, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile 30 Ekim’de Güney Kore'de görüşeceği belirtildi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin ülkesine yönelik psikolojik savaş yürüttüğünü ve rejim değişikliği peşinde olduğunu belirtti.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz'in, 29 Ekim tarihinde Türkiye'ye geleceği belirtildi.
Avrupa Birliği liderleri, Ukrayna’ya destek için Rusya’ya ait dondurulmuş varlıkların kullanılması konusunda Brüksel’de yaptıkları görüşmede anlaşamadı.