Fransa'da Coronavirus salgınında ikinci dalga: 24 saatte 2 bin 669 yeni vaka
Ülkede salgının gidişatı kötüleşmeye devam ederken, günlük vaka sayısı 28 Nisan'dan bu yana en yüksek rakama ulaştı.
Fransa Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı 209 bin 365’e yükseldi.
Bakanlık, son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 18 kişi artarak, 30 bin 388’e yükseldiğini bildirdi.
Fransa’da, vaka sayılarının artarak devam etmesi nedeni ile salgında ikinci dalga endişesi yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 5 artarak 70 bin 942'ye yükseldi.
Gazze Şeridi’nde soykırımın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen çocuklar, kısıtlı imkânlar ve dondurucu soğuk altında kurulan çadırlarda eğitim hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.
İngiltere’nin başkenti Londra’da, İngiliz hapishanelerinde süresiz açlık grevi yürüten ve “hukuka aykırı” şekilde tutulduklarını belirten Filistin Eylem (Palestine Action) örgütü aktivistlerinin serbest bırakılması talebiyle kitlesel protestolar düzenlendi.
Filistin Tıbbi Yardım Derneği, yaptığı açıklamada, müzmin hastalığı bulunan kişilerin düzenli bir şekilde kullanmaları gereken ilaçları temin edememesi ve işgalci israilin, tedavi amacıyla yurt dışına çıkışları engellemesi nedeniyle sağlık sorunlarının katlanarak ilerlemesi riskiyle karşı karşıya oldukları uyarısında bulundu.