Hamas: Saldırılar direniş mücadelemizi durduramayacak

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimine ait savaş uçaklarının, Gazze Şeridi’nin farklı noktalarına yönelik düzenlediği hava saldırılarının Filistin halkının direniş iradesini kıramayacağını belirtti.
Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum yaptığı açıklamada, “İşgalcilerin, Gazze Şeridi’ni bombalaması ve buna bağlı olarak bölgedeki gerilimin sürekli olarak yükselmesi, işgal rejiminin hukuksuz politikalarını ve işlediği suçları gözler önüne seriyor.” ifadelerini kullandı.
Filistin halkının, gasp edilen haklarına ve özgürlüğüne tekrar kavuşmak için direniş mücadelesine ve toraklarını savunmaya devam edeceğine vurgu yapan Berhum, “Siyonist rejimin yıldırma siyaseti, Gazze ablukasını kırmak için başlatılan yürüyüşü durduramayacaktır.” şeklinde konuştu.
Hamas’ın önde gelen isimlerinden olan Berhum, işgal rejiminin, iki milyona yakın nüfusu bulunan Gazze’ye 14 yıldır hukuksuz şekilde abluka uyguladığını hatırlatarak, “Siyonistler, Gazze halkının sosyal, ekonomik ve siyasi hayatını çökertmeyi ve bölgede yalnız kalmasını sağlamayı hedefliyor.” dedi.
İşgal rejiminin işlediği suçların bedelini ödeyeceğini söyleyen Berhum, işgal rejiminin şiddet ve baskı uygulamalarının kabul edilebilir olmadığının ve buna daha fazla sessiz kalınmayacağının altını çizdi.
Siyonist işgal rejimi Gazze'ye saldırdı
Diğer taraftan Hamas tarafından konuya ilişkin yapılan bir yazılı açıklamada, işgalcilerin, her türlü işgal girişimine rağmen ayakta kalmayı başaran Gazze'deki direniş güçlerine ait mevzileri hedef alması, "saldırganlık ve gerginliği tırmandırma mesajı" olarak nitelendirildi.
Siyonist ordusunun Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Hamas'a ait bir tünel, askeri bir kompleks ile gözetleme noktalarının vurulduğu belirtildi.
Saldırılarda can kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşılmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'da saldırılar ve baskınlar düzenlediği Tulkerim'de Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, nükleer programlarının barışçıl amaç taşıdığını ve Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması (NPT) kapsamında yürütüldüğünü söyledi.
İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 61 artarak 57 bin 823'e yükseldi.
Pakistan'da etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 98'e, yaralı sayısı ise 185'e yükseldi.