Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'ye karşı milyonluk protesto gösterisi
Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması için gösteri düzenlendi.
Bağdat'ın merkezi Cadiriye bölgesinde düzenlenen gösteriye milyonlar destek verdi. Irak bayrakları taşıyan göstericiler, sık sık ABD'ye ve Irak'taki askeri varlığına karşı sloganlar attı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sudan Başbakanı Kâmil İdris, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, uluslararası ve bölgesel gözetim altında kapsamlı bir ateşkes önerdiklerini açıkladı; savaşın ülkeye çok ağır bedeller ödettiğini vurguladı.
Filistin Tıbbi Yardım Derneği, Gazze Şeridi’nde ilaç yetersizliği ve tedavi için bölge dışına çıkışların engellenmesi nedeniyle kronik hastaların sağlık durumunun hızla kötüleştiği uyarısında bulundu.
Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, pazartesi günü Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Latin Amerika ve Karayip ülkeleri liderleri ile Birleşmiş Milletler üyesi devletlere hitaben kaleme aldığı mektubu kamuoyuna açıkladı. Mektupta, ABD’nin Venezuela’ya yönelik saldırgan tutumunu tırmandırdığı ve bunun bölgesel barışı ciddi biçimde tehdit ettiği uyarısı yapıldı.
ABD Başkanı Trump'ın yüzde 10'luk genel gümrük vergisi dahil radikal ticaret kararları küresel piyasaları altüst etti. Aynı dönemde, işgalci rejimin Suriye'ye düzenlediği saldırılar yeni gerilimlere yol açarken, Türkiye kendi haberleşme uydusunu üreten 11. ülke oldu ve ilk jet motoru ihracatını gerçekleştirdi.