İşgal rejimi, Gazze'nin tek ticaret kapısını da kapattı

Siyonist işgalciler, yıllardır abluka altında tuttukları Gazze'nin tek ticaret kapısı Kerem Ebu Salim'i, insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapattı.
Sınır kapısının kapatılma sebebinin Gazze'den işgal altındaki topraklara yakıcı balonların fırlatılması olduğu iddia edildi.
Siyonist işgalciler, Gazze sınırı yakınındaki 5 işgal bölgesine önceki gün fırlatılan yakıcı balonlar nedeniyle ondan fazla yerde yangın çıktığını öne sürmüştü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye, işgalci rejimin, ülkenin güney bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği saldırıları en güçlü ifadelerle kınayarak, topraklarını savunma hakkını kullanma kararlılığını vurguladı.
Yemen'deki Ensurallah, işgal Siyonist rejiminin Negev'de bir askeri noktayı ve Um El Raşraş limanını İHA'larla hedef aldıklarını bildirdi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliğinin giderek derinleştiğini ve bunun binlerce hastanın hayatını tehdit eden yakın bir sağlık felaketine yol açabileceğini açıkladı.
Lahey Grubu ülkeleri, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) işgal rejimine yönelik yürüttüğü soruşturmaları desteklediklerini ve ayrıca Filistin topraklarının işgaliyle ilgili olarak Birleşmiş Milletler Uluslararası Adalet Divanı’nın kararlarının uygulanması gerektiğini belirtti.