İslami Cihad: Ateşkesi konuşmak için henüz çok erken

Filistin İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen yöneticilerinden Muhammed el-Hindi, işgalci rejimle ateşkese varıldığı iddialarına yönelik, "Belirli bir ateşkes tarihi hakkında konuşmak için henüz çok erken." dedi.
Filistin İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen yöneticilerinden Muhammed el-Hindi, işgalci rejimli ateşkese varıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Filistin'deki Kudüs Haber'e konuşan El-Hindi, "Başta Mısır olmak üzere arabulucuların yoğun temaslarına rağmen belirli bir ateşkes tarihi hakkında konuşmak için henüz çok erken." dedi.
El-Hindi, "Ateşkese varmadan önce taleplerimizin Mısır medyasında açık ve net bir şekilde yer alması gerekiyor." ifadesini kullandı.
El-Hindi bu taleplerinin "Gazze'ye yönelik ablukanın hafifletilmesi", "Esirler Avde ve Bassam El Saadi'nin serbest bırakılması" olduğunu ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de on binlerce sivilin katledilmesinden sorumlu iki isim Beyaz Saray'da buluştu. Netenyahu, ABD Başkanı Trump'ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi. Adaylık gerekçesi ise "Orta Doğu'ya barış (!) getirmek" olarak açıklandı.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu "Filistinliler kalmak isterse kalabilirler ama ayrılmak isterlerse gidebilmeliler. ABD ile birlikte bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Bazı ülkeleri ikna etmeye yakınız." dedi.
ABD Başkanı Trump, İran'ın müzakereye hazır olduğunu belirterek "Umarım onlara saldırmak zorunda kalmayız" dedi. Trump, İran halkının yeniden ayağa kalkmasını istediğini ve doğru zamanda yaptırımları kaldırmayı hedeflediğini de öne sürdü.
Kenya'da, 1990'daki "Saba Saba" gösterilerinin 35. yıl dönümünde düzenlenen protestolarda 10 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.