İspanya'da büyük elektrik kesintisi en az beş kişinin ölümüne neden oldu

İspanya'da yaşanan büyük elektrik kesintisiyle ilgili olaylar nedeniyle en az beş kişi hayatını kaybetti.
El Pais gazetesinin haberine göre İspanya'yı ve Portekiz'i etkileyen büyük elektrik kesintisi dünden bu yana üç farklı nedenden dolayı en az beş kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Gazeteye göre Taboadela'da (Ourense), bir ailenin üç üyesi, muhtemelen bir jeneratörden kaynaklanan karbon monoksit gazını solumaları sonucu öldü.
Valencia'nın Alzira kentinde elektrikle çalışan bir makineden çıkan oksijenin bitmesi sonucu 46 yaşındaki bir kadın hayatını kaybederken, Madrid'de bir başka kadın mumdan kaynaklandığı tahmin edilen yangında hayatını kaybetti.
Sivil Muhafızlar, silahlı kuvvetlerin resmi sözcüsüne göre bu sabah evlerinde bulunan Ourenseli bir çift ve oğullarının ölüm nedenlerini araştırıyor.
Galiçya Adli Tıp Enstitüsü'nden ajanlar ve adli tıp uzmanları, ailenin evdeki jeneratörün veya yakıtla çalışan bir aletin bozulmasından mı, yoksa karbon monoksit gazı solunmasından mı öldüğünü araştırıyor. Katalonya'da itfaiyeciler, elektrik jeneratörlerinin uygunsuz şekilde yanması nedeniyle en az dokuz yardım hizmeti sağladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tahran'da, siyonist rejimin saldırılarında şehit düşen üst düzey sivil ve askeri yetkililer için düzenlenen toplu cenaze törenleri devam ediyor. Kamu kurumları törenlere katılım için tatil edildi.
İrlanda hükümeti, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki siyonist yerleşimlerden ithal edilen ürünlerin ülkeye girişini yasaklayan yasa tasarısını onayladı. Bu kararla İrlanda, Avrupa'da bu adımı resmen atan ilk ülke oldu.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, ABD Başkanı Donald Trump'ın son tehditlerine karşı çıkarak, Tahran'ın kaderine dışarıdan yön verilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Irakçi, İran'ın gerektiğinde gerçek gücünü ortaya koymaktan çekinmeyeceğini vurguladı.
ABD ve Katar arabuluculuğunda imzalanan barış anlaşmasıyla Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasındaki 30 yıllık çatışma resmen sona erdi.