"Libya İstikrar Konferansı" Trablus'ta düzenlenecek
Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Trablus'ta düzenlenecek Libya İstikrar Konferansı'na katılacak.
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın bugün Trablus'ta düzenlenecek Libya İstikrar Konferansı'na katılacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bakan Yardımcımız Büyükelçi Sedat Önal 21 Ekim 2021 tarihinde Trablus'ta düzenlenecek ''Libya İstikrar Konferansı'na katılacaktır.
Konferans'ta ülkedeki siyasi süreç ile kalıcı istikrar ve barışın tesisi bağlamındaki gelişmelerin ele alınması öngörülmektedir."
Trablus'taki "Libya'nın İstikrarı Konferansı", genel seçimlerden iki ay önce hassas bir zamanda düzenlenecek olması nedeniyle önemli.
Birçok uluslararası ve bölgesel kuruluştan üst düzey heyetlerin yanı sıra davet gönderilen ülkelerin başında ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) geliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Texas eyaletinde Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlisi, trafik çevirmesinin ardından 28 yaşındaki Venezuelalıyı aracında silahla yaraladı.
Nijerya’nın Plateau eyaletinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Nijerya'nın Sokoto eyaletinde fidye amacıyla rehin alınan 23 kişi, düzenlenen operasyonla kurtarıldı.
Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) lideri Friedrich Merz, Mecklenburg-Vorpommern'deki eyalet seçimlerinde partisinin aldığı yenilgiyi "felaket" olarak nitelendirirken, parti içinde herhangi bir liderlik mücadelesini dışladı.