PKK Sincar'da 52 kişiyi kaçırdı
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, PKK Musul kentinin Sincar ilçesinde 52 kişiyi kaçırdı. Kaçırılanların akıbetine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
PKK, Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında 9 Ekim 2020'de imzalanan ve Sincar'daki PKK varlığını sonlandırması öngörülen anlaşma sonrası, IKBY'deki eylemlerini sürdürüyor.
Sincar Anlaşması'ndan rahatsız olan PKK,Peşmerge ve sivillere yönelik saldırılarını artırarak devam ettiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara’dan Trablus’a gitmek üzere havalanan ve Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed Ali Ahmed Al-Haddad’ın da bulunduğu özel jet, Haymana’da düştü.
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun sayısal üstünlük ve sürekli baskısı nedeniyle Donetsk bölgesindeki Siversk kentinden geri çekilme kararı aldıklarını duyurdu.
Libya Başbakanı Dibeybe, Libya’ya dönüş sırasında Ankara’da düşen uçakta bulunan Genelkurmay Başkanı Al-Haddad ve beraberindekilerin hayatını kaybettiğini açıkladı.
ABD Başkanı Trump’ın Venezuela petrol tankerlerine yönelik ilan ettiği "tam abluka" kararına Venezuela parlamentosundan sert bir karşılık geldi.